Δευτέρα 8 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή Αρχιεπισκόπου για προθέσεις Μόρφου-«Καπετανάτα και παλικαρισμοί δεν μου αρέσουν»

  10/12/2020 12:16
Οργή Αρχιεπισκόπου για προθέσεις Μόρφου-«Καπετανάτα και παλικαρισμοί δεν μου αρέσουν»

Οργή Αρχιεπισκόπου για προθέσεις Μόρφου-«Καπετανάτα και παλικαρισμοί δεν μου αρέσουν»

  10/12/2020 12:16
Δεν έκρυψε την ενόχλησή του από τις τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που διεμήνυσε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως δεν θα σεβαστεί την απόφαση της Κυβέρνησης για λειτουργίες, χωρίς την παρουσία πιστών.
 

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στον Αντ1, λέγοντας πως είναι υπέρ των αυστηρών μέτρων και εκφράζοντας επιφυλάξεις μόνο για τη λειτουργία των Χριστουγέννων, «άδειασε» χωρίς να τον κατονομάζει, τον Μητροπολίτη Μόρφου. «Τα καπετανάτα και οι παλικαρισμοί δεν μου αρέσουν», υπέδειξε πως οι αποφάσεις για την εκκλησία είναι σκληρές. «Πρέπει με νηφαλιότητα, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αποφάσεις και όχι με παλλικαρισμούς», σημείωσε, προσθέτοντας ως οι καλές σχέσεις Εκκλησίας-Κυβέρνησης, θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. «Το να κάνουμε παλλικαρισμούς, είναι πράγματα ξένα προς την εκκλησία».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, συνέστησε υπομονή μέχρι να επιστρέψει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον οποίο θα δοθούν οι θέσεις της εκκλησίας, σημειώνοντας ότι την Τρίτη θα συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος. «Θα απευθυνθούμε φρόνιμα και ωραία στην Κυβέρνηση και θα πούμε τις θέσεις μας στην Κυβέρνηση. Θα ζητήσουμε τουλάχιστον την ημέρα των Χριστουγέννων να λειτουργήσουν όλες οι εκκλησίες, για να κοινωνήσουν οι πιστοί και να μην του στερήσουμε αυτήν την χαρά. Θα είμαστε αυστηροί για να μπει ο κόσμος στους ναούς και ναι είναι αραιά ο ένας από τον άλλο και όπου έχει δύο ιερείς ή τρεις, να γίνουν δύο με τρεις λειτουργίες για να είμαστε λίγοι στο ναό».
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αισιοδοξία, πως θα συγκατανεύσει η Κυβέρνηση στην πρόταση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. «Η καλύτερη απόφαση είναι αυτή που θα παρθεί από τη σύνοδο και όχι από τον ένα».
 

Συνέστησε, τέλος υπομονή στους πιστούς προκειμένου να καταθέσει τα αιτήματά της η Ιερά Σύνοδος στην Κυβέρνηση.

«Από τους ναούς δεν εκόλλησε κανένας, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν υπακούουν και κάνουν τα ζητήματα τα δικά τους», σημείωσε καταλήγοντας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας