Το κόκκινο πανί για την εκκλησία, οι αντιδράσεις και η... παντιέρα Μόρφου

Αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας, έχει προκαλέσει η απόφαση που περιλαμβάνεται στα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο για τέλεση της Θείας Λειτουργίας, χωρίς την παρουσία πιστών. Οι αντιδράσεις των περισσότερων ιεραρχών, αφορούν κυρίως στην λειτουργία των Χριστουγέννων, ωστόσο  ο Μητροπολίτης Μόρφου, σήκωσε παντιέρα και διακηρύττει πως δεν θα σεβαστεί την απόφαση 
 
Μετά τη δημόσια παρέμβαση του Μητροπολίτη Πάφου, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και μετά τις διακηρύξεις του Μητροπολίτη Μόρφου πως δεν πρόκειται να σεβαστεί την απόφαση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αποφάσισε όπως συγκαλέσει έκτακτη Ιερά Σύνοδο. Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Τρίτη. Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίας θα είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους εκκλησιασμούς.
 
Με εγκύκλιο που κυκλοφόρησε χθες, ο Μητροπολίτης Μόρφου,  διαμήνυσε πως δεν θα σεβαστεί τα μέτρα και πως οι ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί και δεν θα απαγορεύσει κανένας την είσοδο στους πιστούς. «Η εκκλησία έχει την δική της ιερά παράδοση και τους δικούς της νόμους και ιερούς κανόνες εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια για να διασφαλίζει και να διατηρεί την ψυχοσωματική υγεία των πιστών».
 
Ο Μητροπολίτης Μόρφου, μάλιστα, υπέδειξε πως θα αναλάβει ο ίδιος εξ ολοκλήρου την ευθύνη ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου. «Και είμαι έτοιμος, χάριν της απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των ακολουθιών και μυστηρίων, να παρασταθώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».
 
Αν και πιο ήπιος στις δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, εξέφρασε ενωρίερα τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις. Σε δηλώσεις του επεσήμανε πως είχαν κάνει προετοιμασίες για να γίνονται δύο και τρεις λειτουργίες τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος να εκκλησιαστεί και οι αποφάσεις έρχονται και τα ανατρέπουν όλα.
 
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα καλέσει τον κόσμο να παραβεί τα μέτρα. Όμως θα καλέσει την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις της. «Ο κόσμος στερήθηκε το Πάσχα και δεν μπορεί να μείνει και τα Χριστούγεννα μακριά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα