Νέα πυρά ΑΚΕΛ για τις εξετάσεις τετραμήνων-«Ο υπουργός ζει στο δικό του ιδεατό κόσμο»

Βάλλει εκ νέου κατά του υπουργού Παιδείας, με φόντο τις εξετάσεις τετραμήνων, το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για ετσιθελική επιμονή να διεξαχθούν οι εξετάσεις, ενώ υποστηρίζει πως ο υπουργός ζει στο δικό του ιδεατό κόσμο. Για να λάβει απάντηση από τον Πρόδρομο Προδρόμου ότι το ΑΚΕΛ τάχθηκε ενάντια και στην αξιολόγηση μέσα στα σχολεία και στην αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών και μόνιμη επωδός του φαίνεται να είναι «όχι εξετάσεις-λιγότερη ύλη».
 
Στην ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως ενώ η κατάσταση στα σχολεία μας επιδεινώνεται συνεχώς, ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Ενώ εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, οι οποίοι ζουν καθημερινά την κατάσταση, προσπαθούν να του εξηγήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, ο ίδιος δείχνει να ζει στο δικό του ιδεατό κόσμο. Η ετσιθελική επιμονή να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα τετράμηνα μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες είναι πραγματικά απίστευτη.
 
Προστίθεται πως η ΟΕΛΜΕΚ ενημέρωσε χθες ότι περίπου δυόμιση χιλιάδες μαθητές βρίσκονται σε καραντίνα. Σχολεία έχουν κλείσει στη Λεμεσό και στην Πάφο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένες τάξεις βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι. Η εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα λόγω της έλλειψης τεχνολογικής υποδομής που οδήγησε στο περιβόητο «οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό». Δεν υπάρχει σχέδιο για αντιμετώπιση του κρύου στις τάξεις. Ακόμα περιμένουμε τα μονά θρανία τα οποία θα έπρεπε να ήταν έτοιμα από το καλοκαίρι.
 
«Μπροστά σε αυτή την εικόνα ο Υπουργός Παιδείας ενδιαφέρεται μόνο να επιβάλει την άποψη του και να γίνουν οι εξετάσεις στα τετράμηνα. Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στον Υπουργό Παιδείας να συναισθανθεί επιτέλους την κατάσταση και να ακυρώσει για φέτος τις εξετάσεις στα τετράμηνα οι οποίες απλά θα φορτώσουν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς με πρόσθετο άγχος και πολλά προβλήματα».
 
Απάντησε ο Πρόδρομος Προδρόμου
Στα νέα πυρά του ΑΚΕΛ απάντησε ο Πρόδρομος Προδρόμου, που σε γραπτή του δήλωση αντέστρεψε τα πυρά και ανέφερε πως η σημερινή παρέμβαση του ΑΚΕΛ υπενθυμίζει την πάγια αρνητική στάση και την αντιδραστική λογική που προτάσσει εδώ και χρόνια μπροστά σε μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων και τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.
 
Ο υπουργός υποστήριξε πως είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ τάχθηκε ενάντια και στην αξιολόγηση μέσα στα σχολεία και στην αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών και στην αναβάθμιση των παιδαγωγικών μεθόδων και του γνωσιολογικού περιεχομένου. Μόνιμη επωδός του ΑΚΕΛ φαίνεται να είναι «όχι εξετάσεις-λιγότερη ύλη». Προφανώς το ΑΚΕΛ δεν εμπνέεται από το στόχο ενός σχολείου που θα επιδιώκει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους.
 
«Η πολιτεία δεν μπορεί όμως να δεχτεί την υποβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης στο όνομα του λαϊκισμού που συνθηματολογεί για λιγότερη γνώση και καθόλου εξετάσεις. Τα συνθήματα της «βολικής ευκολίας» και της “προς τα κάτω ισοπέδωσης” αντιστοιχούν στις πολιτικές εκείνες που στο παρελθόν οδήγησαν τη χώρα σε απαξίωση».

Δειτε Επισης

Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν