ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονίζουν και δίνουν μάθημα ζωής στο Λύκειο Αραδίππου-«Καν’ το για μας»

Μ’ ένα συγκλονιστικό τραγούδι , με το οποίο ζητούν από όλους να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ, οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Αραδίππου, δίνουν ένα πολύτιμο μάθημα. Μας θυμίζουν τη δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης προς το συνάνθρωπο, εν καιρώ πανδημίας. Στο βίντεο παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, γιαγιάδες και νοσηλευτές καλούν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα, λέγοντας «καν’ το για μας».

Όταν οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται, το αποτέλεσμα δεν μπορεί́ πάρά να είναι όμορφο. Ποσό μάλλον αν προέρχεται μέσα από τον χώρο της εκπαίδευσης. 80 άτομα, λοιπόν, 50 μαθητές, 20 καθηγητές και 10 φίλοι του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος,» ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της πανδημίας.
 
Όπως αναφέρουν, «το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση και έκφραση είναι, ασφαλώς, αδιαμφισβήτητο. Το ίδιο αδιαμφισβήτητο είναι, όμως, και το δικαίωμα στη ζωή. Μπορεί να ΄χουμε αντίθετες απόψεις γύρω από το θέμα του κορωνοϊού... άλλες σκέψεις... άλλες λύσεις... Μπορεί να έχουμε κουραστεί ή ακόμα και θυμώσει. Τώρα, όμως, είναι που πρέπει, πιο πολύ από ποτέ, να βάλουμε το «εμείς» πάνω απ’ το "εγώ." Γιατί υπάρχω κι εγώ... Γιατί υπάρχεις κι εσύ... Γιατί υπάρχουμε εμείς....».

Με τραγούδι, χορό και θετική ενέργεια στο βίντεο που ακολουθεί, λοιπόν, το Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» βροντοφωνάζει πως εμείς λογαριάζουμε να βάλουμε το συλλογικό πάνω από το ατομικό και καλούμε κι εσάς να κάνετε το ίδιο.
 
«Γιατί παρά το σκοτάδι, υπάρχει φως... κι αυτό είμαστε εμείς...», αναφέρουν τα παιδιά και οι καθηγητές τους.
 
 
Εμείς, δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε που, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μας υπενθύμισαν τι είναι σημαντικό σε αυτή τη ζωή.     
 
Υ.Γ. Πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και οπτικογράφησης του τραγουδιού. Η μάσκα αφαιρέθηκε μόνο στις περιπτώσεις όπου ο πρωταγωνιστής / πρωταγωνίστρια ήταν μόνος / μόνη.

Δειτε Επισης

Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων