Συνεχίζονται και σήμερα στην Πάφο τα rapid test

Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test  που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας. Στην Πάφο, από τις 8.30 π.μ.-5 μ.μ.  κινητή μονάδα δειγματοληψίας rapid test θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού, Παλαιά Ηλεκτρική (Οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 10).

Χθες, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία με τη μέθοδο rapid test στο πλαίσιο της οποίας έγιναν 120 έλεγχοι στην Πάφο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.  Ο Ζήνωνας Ζήνωνος, Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services που προέβη σε συνεργασία με το Υπουργείο στη διενέργεια των τεστ χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως αυτά  καταδεικνύουν  ότι οι πολίτες της Πάφου είναι πειθαρχημένοι και οι αριθμοί των περιστατικών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το Υπουργείο Υγείας  αναφέρει ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
 
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Επισημαίνεται ότι  25 ευρώ είναι η ανώτατη τιμή που μπορεί να χρεώσει ένα κλινικό εργαστήριο που κάνει rapid test  σε πολίτες που πάνε ιδιωτικά. 

Στο μεταξύ διενεργήθηκε και χθες δειγματοληψία  με  τη μοριακή μέθοδο (PCR), στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.  Από 87 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας .

Έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας, όπως τα σχολεία συμπεριληφθούν στους χώρους όπου πραγματοποιούνται μαζικά rapid test, όπου παρουσιάζουν αυτή την περίοδο ιδιαίτερη επιδημιολογική επιβάρυνση, απευθύνει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη