Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζονται και σήμερα στην Πάφο τα rapid test

  05/12/2020 09:14
Συνεχίζονται και σήμερα στην Πάφο τα rapid test

Συνεχίζονται και σήμερα στην Πάφο τα rapid test

  05/12/2020 09:14
Κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test  που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας. Στην Πάφο, από τις 8.30 π.μ.-5 μ.μ.  κινητή μονάδα δειγματοληψίας rapid test θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού, Παλαιά Ηλεκτρική (Οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 10).

Χθες, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία με τη μέθοδο rapid test στο πλαίσιο της οποίας έγιναν 120 έλεγχοι στην Πάφο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.  Ο Ζήνωνας Ζήνωνος, Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services που προέβη σε συνεργασία με το Υπουργείο στη διενέργεια των τεστ χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως αυτά  καταδεικνύουν  ότι οι πολίτες της Πάφου είναι πειθαρχημένοι και οι αριθμοί των περιστατικών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το Υπουργείο Υγείας  αναφέρει ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
 
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Επισημαίνεται ότι  25 ευρώ είναι η ανώτατη τιμή που μπορεί να χρεώσει ένα κλινικό εργαστήριο που κάνει rapid test  σε πολίτες που πάνε ιδιωτικά. 

Στο μεταξύ διενεργήθηκε και χθες δειγματοληψία  με  τη μοριακή μέθοδο (PCR), στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.  Από 87 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας .

Έκκληση προς τον Υπουργό Παιδείας, όπως τα σχολεία συμπεριληφθούν στους χώρους όπου πραγματοποιούνται μαζικά rapid test, όπου παρουσιάζουν αυτή την περίοδο ιδιαίτερη επιδημιολογική επιβάρυνση, απευθύνει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας