Η Κύπρια που βραβεύτηκε από τη Βασίλισσα για την εθελοντική της προσφορά

Η προσφορά της στο Sistema Cyprus ήταν αυτό που την ξεχώρισε, αφού ήταν κάτι που ξεκίνησε ως ένα σώμα που προσφέρει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην μουσική. Στόχος της, όπως και όλων όσοι δρουν σε αυτό είναι να προσφέρουν μουσική παιδεία στα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας. Και αυτό βραβεύτηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ.
 
Η εκτελεστική διευθύντρια του Sistema Cyprus, Νικολέτα Πολυδώρου είχε επιλεχθεί ανάμεσα σε αρκετούς εθελοντές, για την εθελοντική της προσφορά στο πρόγραμμα και έλαβε το βραβείο Commonwealth Points of Light award. Ένα βραβείο που απευθύνεται στους εθελοντές που αποφάσισαν να κάνουν πράξη την ιδέα που είχαν στο μυαλό τους.
 
Άρχισε επί της Προεδρίας του George H. W. Bush το 1990, όταν αναγνωρίστηκε η δουλεία πάνω από 6,000 εθελοντών στις ΗΠΑ. Το Point of Light στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να συνεργάζεται με το πρόγραμμα στην Αμερική και κυκλοφόρησε στο Cabinet Room στην οδό 10 Downing Street τον Απρίλιο του 2014.
 
Είναι το τρίτο πρόσωπο από την Κύπρο που λαμβάνει αυτό το βραβείο κι όταν έλαβε το τηλεφώνημα ότι κέρδισε, αρχικά ένιωσε έκπληξη και στη συνέχεια τιμή.
 
«Δεν ήξερα ότι ήμουν υποψήφια να πάρω αυτό το βραβείο. Ένιωσα χαρά και τιμή και ειδικά για τα παιδιά, επειδή αυτό που κάνουμε βρίσκει αναγνώριση».
Η βιντεοκλήση με τη Βασίλισσα και η συζήτηση
Η κ. Πολυδώρου ήταν ανάμεσα στους τρεις νικητές, που επιλέγηκαν για να συμμετέχουν σε μία βιντεοκλήση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μαζί της και τα παιδιά του Sistema που έπαιξαν μουσική για την Βασίλισσα.
 
«Είχαμε έτοιμο ένα κομμάτι το όποιο θα παίζαμε στη συναυλία που προετοιμάζουμε, το Modus Cyprius, από τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο. Έχει γραφτεί αποκλειστικά για το Sistema Cyprus, οπότε σκεφτήκαμε ότι ήταν καλό να παίξουμε κάτι κυπριακό και κάτι δικό μας».
 
Τα συναισθήματα των παιδιών, που έπαιξαν για την Βασίλισσα πολλά. Η συγκίνησή τους μεγάλη.
 
«Οι πιο μεγάλοι μαθητές ήταν λίγο αγχωμένοι και συγκινήθηκαν που είχαν αυτή την ευκαιρία, ενώ τα μικρά παιδιά ήταν χαρούμενα. Ένιωσαν περήφανοι που έπαιξαν για τη βασίλισσα. Εγώ ένιωσα αναγνώριση για αυτό που κάνουμε και για τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να αναγνωριστεί αυτό που κάνουν».

Στέλνουν τα δικά τους μηνύματα
«Σίγουρα ένας οργανισμός, όπως το Sistema, είναι ένα σώμα που δημιουργήθηκε από την κοινότητα. Δεν το είχα κάνει μόνο εγώ. Είμαστε εκατό εθελοντές, είναι ο μαέστρος, οι γονείς τα παιδιά, που έλαβαν μέρος σε κάθε απόφαση. Το σημαντικό είναι όταν κάνουμε εθελοντική προσφορά, αυτή να είναι όχι για τον κόσμο, αλλά με τον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας