Έξι κρούσματα σε ακόμη ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Πάνω από 90 μαθητές στο σπίτι

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και ακόμη ένα Λύκειο της Λευκωσίας, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό στους αρμόδιους φορείς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER στο Λύκειο Κύκκου Α’ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συνολικά έξι μαθητές, εκ των οποίων δύο είναι αδέλφια. Οι τέσσερις μαθητές φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα του σχολείου.
 
Η Διεύθυνση έθεσε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και να απολυμαίνει άμεσα τους χώρους τους σχολείου. Σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί πάνω από 90 μαθητές, που θεωρήθηκαν στενές επαφές των κρουσμάτων, καθαρά για προληπτικούς λόγους. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους.
 
Η Διεύθυνση του σχολείου, μάλιστα, προέβη σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και μετά από επαφές με το Υπουργείο Υγείας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν μοριακές εξετάσεις PCR για όλους τους μαθητές.
 
Εξάλλου, τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί και στο Γυμνάσιο Νεάπολης στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό μαθητές, που θεωρήθηκαν στενές επαφές. Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και μία μαθήτρια στο Γυμνάσιο Ζακακίου. Και στα δύο σχολεία, έχει εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για απολύμανση των χώρων. 
 
Όσον αφορά στις δύο μεγάλες αλυσίδες που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα στο Λύκειο Λατσιών και στο Λύκειο της Βεργίνας, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα, ενώ οι μαθητές που έμεναν στο σπίτι άρχισαν να επιστρέφουν κανονικά στα σχολεία τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική