Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έξι κρούσματα σε ακόμη ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Πάνω από 90 μαθητές στο σπίτι

  04/12/2020 18:43
Έξι κρούσματα σε ακόμη ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Πάνω από 90 μαθητές στο σπίτι

Έξι κρούσματα σε ακόμη ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Πάνω από 90 μαθητές στο σπίτι

  04/12/2020 18:43
Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και ακόμη ένα Λύκειο της Λευκωσίας, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό στους αρμόδιους φορείς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER στο Λύκειο Κύκκου Α’ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό συνολικά έξι μαθητές, εκ των οποίων δύο είναι αδέλφια. Οι τέσσερις μαθητές φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα του σχολείου.
 
Η Διεύθυνση έθεσε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και να απολυμαίνει άμεσα τους χώρους τους σχολείου. Σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί πάνω από 90 μαθητές, που θεωρήθηκαν στενές επαφές των κρουσμάτων, καθαρά για προληπτικούς λόγους. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους.
 
Η Διεύθυνση του σχολείου, μάλιστα, προέβη σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και μετά από επαφές με το Υπουργείο Υγείας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν μοριακές εξετάσεις PCR για όλους τους μαθητές.
 
Εξάλλου, τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί και στο Γυμνάσιο Νεάπολης στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό μαθητές, που θεωρήθηκαν στενές επαφές. Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και μία μαθήτρια στο Γυμνάσιο Ζακακίου. Και στα δύο σχολεία, έχει εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για απολύμανση των χώρων. 
 
Όσον αφορά στις δύο μεγάλες αλυσίδες που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα στο Λύκειο Λατσιών και στο Λύκειο της Βεργίνας, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα, ενώ οι μαθητές που έμεναν στο σπίτι άρχισαν να επιστρέφουν κανονικά στα σχολεία τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας