Ο χαμός της Μαρίας, η μάχη μέχρι τέλους και η μεγάλη κινητοποίηση για τα παιδιά της

Για δυόμιση χρόνια κοίταζε στα μάτια τον καρκίνο. Για δυόμιση χρόνια στάθηκε αγέρωχη απέναντί του και τον αντιμετώπιζε με όλη της τη δύναμη. Με όλη της την ψυχή. Μα δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Αναπαύθηκε.
 
Η Μαρία Κίτσιου, 43 ετών από το Παραλίμνι, έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή, πολεμώντας, μέχρι την τελευταία της στιγμή. Άφησε πίσω της πέντε κοριτσάκια, πέντε αγγελούδια. Η μεγαλύτερη 18 χρόνων, μόλις φέτος άρχισε τις σπουδές της. Η μικρότερη 8…
Όσοι γνώρισαν τη Μαρία, την περιγράφουν ως ηρωίδα, ως μάνα πρότυπο που λάτρευε τα παιδιά της, τα οποία μεγάλωνε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ποτέ δεν έκλαψε. Ποτέ δεν ρώτησε γιατί σε μένα… Είχε πίστη. Eίχε αστείρευτη δύναμη. Είχε πάθος για τη ζωή. Είχε μεγάλη αγάπη για τα παιδιά της, λένε, όσοι την ήξεραν καλά.
 
Η περιπέτεια με την υγεία της ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο. Μετά από μια επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο καρκίνος έκανε μετάσταση, ξανά και ξανά. Όταν οι γιατροί δεν της έδιναν πολύ χρόνο ζωής, εκείνη πείσμωνε ακόμα περισσότερο. Σκεφτόταν τα παιδιά της. Δεν την έπαιρνε από κάτω η αρρώστια. Στεκόταν στο ύψος της.
 
Η Μαρία ήταν εκπαιδευτικός. Αξιαγάπητη εκπαιδευτικός. Τα παιδιά την λάτρευαν, όπως τα λάτρευε κι αυτή. Μέσα από τη δουλειά της, έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερο θάρρος και συνέχιζε τον αγώνα της. Ακόμα και λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, πήγαινε κανονικά στο σχολείο και δίδασκε. Πόσες αντοχές μπορεί να έχει άραγε ένας άνθρωπος…;
 
Η τοπική κοινωνία την στήριζε όσο και όπως μπορούσε. Ήταν άνθρωπος που δεν στεναχωριόταν, ούτε για τις οικονομικές δυσκολίες που περνούσε. Άλλοι στη θέση της θα λύγιζαν…
 
«Όποιος πήγαινε να της πάρει κάτι, τον ευχαριστούσε. Ήταν πάντα με το χαμόγελο στο στόμα», λέει στον REPORTER, πρόσωπο από το φιλικό της περιβάλλον, που την γνώριζε καλά.
Στο άκουσμα του χαμού της Μαρίας, το διαδίκτυο πλημμύρισε με φωτογραφίες της. Όλοι την αποχαιρετούσαν, μιλώντας για τον ακέραιο χαρακτήρα της, το χαμόγελο και τη δύναμη της. Μιλούσαν για την αγάπη που έτρεφε στα παιδιά της.
 
Πέντε παιδιά, που με πρότυπο τη Μαρία, σίγουρα θα διαπρέψουν στη ζωή τους, όμως χρειάζονται στήριξη. Στήριξη ψυχολογική, αλλά και οικονομική για να πετύχουν τα όνειρα τους. 
 
Για το λόγο αυτό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση στο Παραλίμνι, η οποία διαδόθηκε μέσω διαδικτύου σε όλη την Κύπρο, για οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει να το κάνει μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
 
Οι πλείστοι, που αναρτούν τους λογαριασμούς για βοήθεια των παιδιών της Μαρίας, χρησιμοποιούν την έκφραση, που τείνει να γίνει μότο της όλης προσπάθειας, «η Μαρία βοήθησε τα παιδιά μας, ώρα να βοηθήσουμε τα δικά της…»
 
Όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν τη Μαρία, μπορούν να προσφέρουν στους πιο κάτω λογαριασμούς

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ - BCYPCY2N

Αρ. λογαριασμού: 357034157613

IBAN: CY38 0020 0195 000 3570 3415 7613

Τηλ. για quick pay: 99999122

Ή
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - HEBACY2N

Αρ. λογαριασμού: 414-01-575073-01

IBAN: CY12 0050 0414 0004 1401 5750 7301

Στην κατάθεση γράψτε: ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις