Αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο οι αποφάσεις για αγνοούμενους στο Στρασβούργο

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέβαλε για τον Μάρτιο του 2021 την εξέταση των υποθέσεων που αφορούν τους αγνοούμενους και την καταβολή των αποζημιώσεων που έχει επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στις υποθέσεις «Βαρνάβα και Άλλοι εναντίον Τουρκίας», αλλά και στο πλαίσιο της διακρατικής προσφυγής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας».
 
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της εξέτασης του βαθμού συμμόρφωσης των κρατών μελών με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Τόσο για την υπόθεση «Βαρνάβα», όσο και για τη διακρατική, η Επιτροπή Υπουργών αποφάσισε να αναβάλει την εξέταση για τον Μάρτιο του 2021.
 
Με υπόμνημά της πριν από τη συνεδρίαση, η Λευκωσία ζητούσε, μεταξύ άλλων, την καταβολή των αποζημιώσεων εκ μέρους της Τουρκίας, περιλαμβανομένου του ποσού ύψους €30 εκ. σε συγγενείς αγνοουμένων, στη βάση της απόφασης του 2014.
 
Επίσης ζητούσε από την Τουρκία να παράσχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις στρατιωτικές ζώνες στα κατεχόμενα, αλλά και στις πληροφορίες από εκθέσεις και στρατιωτικά αρχεία, για τις έρευνες για αγνοούμενους.
 
Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών μελών αποφάσισαν επίσης να αναβάλλουν την εξέταση άλλων δύο υποθέσεων για τον Ιούνιο του 2021. Πρόκειται για αποφάσεις του ΕΔΑΔ που αφορούν περιουσιακά δικαιώματα εκτοπισμένων Αρμενίων και Αζέρων, αντίστοιχα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ή παρακείμενες περιοχές.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η αναβολή της εξέτασης για τις κυπριακού ενδιαφέροντος υποθέσεις σχετίζεται με τα μέτρα για την πανδημία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ