Συνεχίζονται τα rapid test σήμερα στην Πάφο

Στην Πάφο θα λειτουργήσει σήμερα κινητή μονάδα δειγματοληψίας στο King’s Avenue Mall για τη διενέργεια τεστ με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ζήνωνας Ζήνωνος, Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν χτες στο King’s Avenue Mall  171 δειγματοληψίες rapid test εκ των οποίων καμία εξ αυτών δεν έδωσε θετικό αποτέλεσμα. Ο κ. Ζήνωνος χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως αυτό καταδεικνύει ότι οι πολίτες της Πάφου είναι πειθαρχημένοι και οι αριθμοί των περιστατικών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Είπε πως οι δειγματοληψίες στο King’s Avenue Mall θα συνεχιστούν και σήμερα από τις 09:30 μέχρι τις 17:00 και κάλεσε το κοινό να δώσει μαζικά το παρών του.

Σημειώνεται πως κινητή μονάδα λειτούργησε χτες και έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Συγκεκριμένα χθες στην κινητή μονάδα έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου διενεργήθηκαν 137 τεστ και εντοπίστηκαν 6 θετικά αποτελέσματα. 

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πως τα θετικά αποτελέσματα των rapid test  επαναλαμβάνονται με μοριακή εξέταση PCR  και υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια εξ αυτών να μην επαληθευτούν. 
            
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
 
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
 

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»