Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Λευκωσίας

  03/12/2020 15:29
Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Λευκωσίας

Αυξάνονται οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Λευκωσίας

  03/12/2020 15:29
Ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας είναι η ασφαλής διακίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, σύμφωνα με την οποία είναι πέραν των 200 οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ επί του οδοστρώματος και σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Δήμος αυτή τη στιγμή διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ χωροθετημένες σε δρόμους, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αναμένεται η έγκριση για επιπρόσθετες 7 θέσεις.
 
Οι θέσεις ΑμεΑ σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης ανέρχονται στις 69 σήμερα. Αναμένεται δε η έγκριση άλλων 4 θέσεων στο νέο χώρο στάθμευσης που θα λειτουργήσει σύντομα στην οδό Τρικούπη, προστίθεται.
 
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει επίσης προσφερθεί ο χώρος του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας αποκλειστικά για την στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ.
 
Ακόμη, ο Δήμος Λευκωσίας υιοθέτησε τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων με εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών - δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ. Προχωρεί παράλληλα με πεζοδρομήσεις, με το παράδειγμα της οδού Κωστάκη Παντελίδη να είναι ενδεικτικό αυτής της προσπάθειας, αναφέρεται.
 
Τοποθετήθηκαν επίσης ράμπες για την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε κέντρα αναψυχής και καταστήματα στους πεζόδρομους Λήδρας – Ονασαγόρου και σε παρόδους, με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών των υποστατικών, προστίθεται.
 
Στη βάση της κείμενης νομοθεσίας τοποθετείται οδηγός όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια για την ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Τέλος, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία  ο Δήμος Λευκωσίας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα ΑμεΑ και να τα στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας