Πέραν του 34% η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο

Αύξηση πέραν του 34% παρουσίασε σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο του 2020, φτάνοντας στις 32.968 πρόσωπα, με τα διορθωμένα στοιχεία ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις (αφαιρουμένης της επίδρασης της εποχικότητας) να παρουσιάζουν πτωτική τάση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο του 2020 παρουσίασε αύξηση 8.473 προσώπων, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία άνοδο 34,6%.
 
Σύμφωνα με την Cystat, η άνοδος των εγγεγραμμένων ανέργων, αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 2.142), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 747), των κατασκευών (αύξηση 690), της μεταποίησης (αύξηση 629), της εκπαίδευσης  (αύξηση 611) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (αύξηση 866).
 
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε αύξηση 1.481 προσώπων, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία άνοδο 4,7%.            
 
Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο 2020 μειώθηκε στα 31.285 πρόσωπα, παρουσιάζοντας δηλαδή μείωση 3.712 προσώπων ή 10,6% σε σύγκριση με 34.997 τον προηγούμενο μήνα του 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν