Στο Δημοτικό Μέγαρο και στο Μall σήμερα τα antigen rapid test στην Πάφο

Συνεχίζονται και σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο και στο Mall, στην Πάφο οι δειγματοληψίες με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, που είναι σε εξέλιξη από τις16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας  οι έλεγχοι, που διενεργούνται με τη μέθοδο των rapid tests, εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης για αυξημένους ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, ενώ η αξιοποίηση της συγκεκριμένης μεθόδου δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη ένδειξη της επιδημιολογικής εικόνας στην κοινότητα και επιτρέπει τη λήψη ενεργειών εκεί και όπου προκύπτει ανάγκη.

Στην Πάφο μέσα από 127 τεστ σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, 350 στην Πέγεια  και 282 στο Κέντρο Πάφου προέκυψαν χτες  5 θετικά αποτελέσματα.  

Ωστόσο, συγκεντρωτικά στην Επαρχία Πάφου από την έναρξη του προγράμματος διενεργήθηκαν 5.640 με 64 θετικά αποτελέσματα.

Σήμερα στην Επαρχία Πάφου, κινητές μονάδες  θα βρίσκονται στο Δημοτικό Μέγαρο από τις 08:30 μέχρι τις 17:00 και στο King’s Avenue Mall από τις 09:30 μέχρι τις 17:00. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως χτες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία στην Πέγεια στο πλαίσιο της οποίας υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία 350 δημότες, εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τρεις.

Σε σχέση με το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε  και αφορά υπάλληλο του Δήμου Πέγειας ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι δέκα υπάλληλοι που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο με τη συγκεκριμένη υπάλληλο  καθώς και  ο ίδιος τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό όπως  προβλέπει η Νομοθεσία ενώ τα αποτελέσματα της μοριακής εξέτασης PCR και των δέκα ήταν αρνητικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως στο  Δήμο Πέγειας, παραμένει ανοικτό το Τεχνικό τμήμα ωστόσο δεν επιτρέπεται η επίσκεψη δημοτών μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο υπάλληλος του Δήμου θα εργάζεται με σκοπό να απαντά στα τηλεφωνήματα των δημοτών. Ξεκαθάρισε δε, πως τα Τμήματα της Διοίκησης, το Οικονομικό Τμήμα  και της Υδατοπρομήθειας θα είναι κλειστά. 

Επιπρόσθετα ο  Δήμαρχος Πέγειας αναφέρθηκε και στις απολυμάνσεις που έγιναν στα κτίρια του Δημοτικού Μεγάρου.
 
Εξάλλου θετικά ήταν και τα αποτελέσματα των rapid test που διενεργήθηκαν έξω από το King’s Avenue Mall αφού από τα 280 test εντοπίστηκαν μόλις 2 θετικά κρούσματα .
 
πΗΓΉ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο