Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παίρνουν θέση μάχης οι μαθητές-Βγαίνουν από τις τάξεις, διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις τετραμήνων

  02/12/2020 17:05
Παίρνουν θέση μάχης οι μαθητές-Βγαίνουν από τις τάξεις, διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις τετραμήνων

Παίρνουν θέση μάχης οι μαθητές-Βγαίνουν από τις τάξεις, διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις τετραμήνων

  02/12/2020 17:05
Λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές αποφασίζουν να πάρουν και πάλι θέση μάχης και να βγουν από τις τάξεις και να διαμαρτυρηθούν για τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία είναι τεράστια. Προβλήματα τα οποία είχαν αναφέρει, όπως τονίζουν οι μαθητές, σε επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Παιδείας και τον καλούσαν να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν.
 
«Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν μας λαμβάνει υπόψη. Όχι μόνο δεν πήραν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σχολεία, όχι μόνο δεν είχαν πλάνο και προγραμματισμό, αλλά δεν απαντούν καν στην επιτολή μας που στείλαμε, με συγκεκριμένα αιτήματα. Μεταφέραμε τις ανησυχίες μας ως μαθητές, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε ένεκα της πανδημίας. Είχαμε προειδοποιήσει ως ΠΣΕΜ για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν δεν έπαιρνε το ΥΠΠΑΝ έγκαιρα και προληπτικά μέτρα και γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε από την αρχή της χρονιάς κάνει πολλές εισηγήσεις».
 
Στην επιστολή οι μαθητές ζήτησαν από τον Υπουργό:
1.  Άμεση μείωση της ύλης
2. Αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων λαμβάνοντας υπόψη την ύλη που χάθηκε από πέρσι.
3. Αναστολή άμεσα των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος «καθώς τα χρονικά περιθώρια που έχουμε είναι λίγα και το κυνήγι της ύλης που πρέπει να γίνει από μαθητές και καθηγητές δεν βοηθά στην κατανόηση του μαθήματος
Ως ΠΣΕΜ, κρατήσαμε εποικοδομητική στάση. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αναφέραμε τα προβλήματα, προτείναμε λύσεις, στείλαμε επιστολές, συναντηθήκαμε με αρμόδιους φορείς όπως την ΟΕΛΜΕΚ με την οποία φάνηκε πως έχουμε κοινές προσεγγίσεις, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε για ακόμα μια φορά. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε δυναμικά».
 
Η ΠΣΕΜ καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να απέχουν από τα μαθήματα την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, την 3η και 4η περίοδο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με αποστάσεις και μάσκες.
 
«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας! Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμες για τους μαθητές, να οικοδομήσουμε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, 3η και 4η περίοδο ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής στην τάξη».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας