Εκδήλωση υπέρ της ομοσπονδίας από τ/κ οργανώσεις στα κατεχόμενα

Με πανό «Ομοσπονδιακή Κύπρος Αμέσως Τώρα», «Βήμα με βήμα προς την ειρήνη» και «Κάθε μέρα που ανατέλλει είναι ελπίδα»,  μια ομάδα μελών του συνδέσμου «Ειρήνη» περίμεναν στα φώτα μετά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, στην κατεχόμενη Λευκωσία, την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ που πέρασε από εκεί στο δρόμο προς τον γραφείο του Τ/κ ηγέτη, όπου έγινε η συνάντηση το πρωί.
 
Σχετικές φωτογραφίες ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Τ/κ μέλη του συνδέσμου που ήταν παρόντα στην εκδήλωση, ενώ η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί αναφέρεται ειδησεογραφικά σε αυτή σημειώνοντας ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη της κ. Λουτ στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο  Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ερσίν Τατάρ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, για το περιεχόμενο της οποίας δεν δόθηκαν πληροφορίες.
 
Ο σύνδεσμος «Ειρήνη» μαζί με την τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα, το κόμμα Ενωμένη Κύπρος και το κόμμα Νέα Κύπρος, με κοινή τους γραπτή δήλωση χθες ζήτησαν από τον ΓΓ του ΟΗΕ να αρχίσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο που έθεσε στην τριμερή του Βερολίνου, λαμβάνοντας τη δέσμευση των πλευρών και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο των παραμέτρων που έγιναν αμοιβαία αποδεχτές από τις πλευρές μέχρι σήμερα.
 
«Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για επίτευξη μιας ομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο», αναφέρουν οι οργανώσεις προσθέτοντας ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις διακοινοτικές συνομιλίες που άρχισαν ανάμεσα στις πλευρές το 1968 με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.
 
Το πιο κατάλληλο μοντέλο λύσης, προσθέτουν, είναι η δικοινοτική, διζωνική ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος στη βάση της πολιτικής ισότητας με μια κυριαρχία, μια υπηκοότητα και μια διεθνή εκπροσώπηση όπως έγινε αποδεχτό και από τις δύο πλευρές.
 
Πηγή: KYΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ