Κυριακίδου: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την εξεύρεση αποτελεσματικού εμβολίου

Το μήνυμα ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση ενός ασφαλούς και  αποτελεσματικού εμβολίου, για μια ευρωπαϊκή ένωση της αλληλεγγύης, της υγείας, που νοιάζεται και στηρίζει, κοντά στον πολίτη, έστειλε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της θητείας της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο twitter η Επίτροπος αναφέρει τα εξής: «Φίλες και φίλοι, όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο υγείας και ασφάλειας τροφίμων πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε η πανδημία της Covid19 στη ζωή μας».

«Μια πανδημία η οποία έχει στοιχίσει τις ζωές, εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας και έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας», σημειώνει. 

«Γνωρίζω τις καθημερινές θυσίες όλων των πολιτών και τις τεράστιες μάχες που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή», τονίζει η Επίτροπος και διαβεβαιώνει: «εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την εξεύρεση ενός ασφαλούς και  αποτελεσματικού εμβολίου».

«Για την εφαρμογή των στρατηγικών μας για τον καρκίνο και για τα φάρμακα για το νέο πρόγραμμα Eu4health και για μια ευρωπαϊκή ένωση υγείας. Για μια Ευρώπη που νοιάζεται και στηρίζει. Για μια Ευρώπη κοντά στον πολίτη. Για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης. Αυτοί είναι οι στόχοι μου και με αυτούς θα συνεχίσω να πορεύομαι», αναφέρει η Επίτροπος.
    
«Σαν σήμερα, 1 χρόνος στην Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. Μια χρονιά δύσκολη όσο καμιά στο παρελθόν. Ας κρατήσουμε ότι νοιαστήκαμε ο ένας για τον άλλον. Και ας πορευτούμε με αλληλεγγύη και  αποφασιστικότητα στο μέλλον», καταλήγει η κ. Κυριακίδου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα