Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συναντήθηκαν Πρύτανης του Frederick και Άντρος Κυπριανού

  30/11/2020 21:27
Συναντήθηκαν Πρύτανης του Frederick και Άντρος Κυπριανού

Συναντήθηκαν Πρύτανης του Frederick και Άντρος Κυπριανού

  30/11/2020 21:27
Η παιδεία, η στήριξη των φοιτητών και η έρευνα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρύτανης και οι Αρχές του Πανεπιστημίου Frederick με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, που επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού και ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ενημερώθηκαν για την πορεία του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο χειρίστηκε την κατάσταση λόγω της πανδημίας. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα στήριξης των φοιτητών, καθώς επίσης και άλλα θέματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια, ειδικά τα ιδιωτικά. 

Τον κ. Κυπριανού υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Συμβουλίου, Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητής, Μιχάλης Κωμοδρόμος, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών, Δρ. Ρίτα Παναούρα, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Δρ. Χρίστος Θεσμιστός, και Διευθυντές Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.

Οπως αναφέρεται, ο κ. Κυπριανού, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΑΚΕΛ, ξεναγήθηκε στις αναβαθμισμένες υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου, οι οποίες έχουν εξοπλιστεί πλήρως με τεχνολογίες αιχμής ώστε να εξυπηρετούν τόσο τη δια ζώσης όσο και τη διαδικτυακή διδασκαλία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είπε ότι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλα τα επιτεύγματα, επιτυχίες και διεθνείς διακρίσεις του Πανεπιστημίου τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα και πρόσθεσε "εξηγήσαμε γιατί είμαστε τόσο πολύ περήφανοι για την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη μας στα θέματα εφαρμογής της διαδικτυακής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας που με υψηλό αίσθημα ευθύνης εφαρμόσαμε το προηγούμενο εξάμηνο εν μέσω πανδημίας και εφαρμόζουμε και τώρα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους». 

«Αυτό που τονίσαμε ιδιαίτερα είναι ότι αναμένουμε από το ΑΚΕΛ, αλλά και όλα τα κόμματα γενικότερα, να στηρίξουν ουσιαστικά και συντεταγμένα την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με κάθε τρόπο και μέσο, και να σταθούν δίπλα και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν και στη μεγάλη προσπάθεια προώθησης των κυπριακών Πανεπιστημίων στο εξωτερικό με σκοπό την προσέλκυση ξένων ποιοτικών φοιτητών, έτσι ώστε να επιτευχθεί και ο διαχρονικός στρατηγικός στόχος να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», είπε ο Πρύτανης.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι  «αποδίδουμε τεράστια σημασία στον τομέα της εκπαίδευσης και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, αφού διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κυπριακή κοινωνία. Θεωρούμε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι ένας σημαντικός μοχλός για να οδηγηθεί η κυπριακή κοινωνία μπροστά και στα ζητήματα της έρευνας και ανάπτυξης".

Είμαστε έτοιμοι, συνέχισε, "να στηρίξουμε ενέργειες και αποφάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική λειτουργία των Πανεπιστημίων πάντοτε προς όφελος των φοιτητών, των ερευνητών και των ακαδημαϊκών. Στόχος μας είναι όλοι οι φοιτητές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη δωρεάν εκπαίδευση και κανένας φοιτητής να μη διακόπτει τις σπουδές του λόγω οικονομικών δυσκολιών».

Στη συνέχεια, ο κ. Κυπριανού και ο κ. Χριστοφίδης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με μέλη της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου και να συζητήσουν μαζί τους θέματα που τους απασχολούν.
 
Πηγή: KYΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας