Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. συμμετείχε ο Πρόδρομος Προδρόμου

Σχετικά με τη στήριξη που έδωσε η κυπριακή Kυβέρνηση στην απασχόληση, ενισχύοντας και τις θέσεις εργασίας των νέων, καθώς και για τα ευρήματα της έρευνας ειδικής ομάδας εργασίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους νέους της Κύπρου, ενημέρωσε τους ομολόγους του κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο υπουργός σε παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη,  χαιρέτισε την αύξηση των πόρων στο Κεφάλαιο Νεολαία του Προγράμματος Erasmus+ και του European Solidarity Corps, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των οργανώσεων νεολαίας. 

Όπως έγινε γνωστό, αναφερόμενος στην κινητικότητα των νέων, ο υπουργός σημείωσε σε παρέμβασή του ότι "είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και στην απρόσκοπτη διακίνηση των ανθρώπων".

Τόνισε επίσης ότι "οι διασυνοριακές δραστηριότητες νεολαίας έχουν μια ξεχωριστή συμβολή στο να διαπαιδαγωγήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες να εμπλέκονται σ’ αυτή τη διακίνηση και μάλιστα σε ένα πλαίσιο που υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές αξίες και την εδραίωση της ευρωπαϊκής ιδιότητας του πολίτη".

Επεσήμανε ακόμη προς τους ομολόγους του ότι "πολλές δραστηριότητες έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, η δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνείς ανταλλαγές ή υπηρεσίες εθελοντισμού έχει εκμηδενιστεί, ενώ η δυνατότητα για εργασία από το σπίτι δεν είναι εφικτή για όλους τους νέους".
 
Της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου, προηγήθηκε πρόγευμα με τον καθιερωμένο διάλογο της ΕΕ με τους νέους, με τη συμμετοχή του Τρίο Προεδρίας (Γερμανία, Πορτογαλία και Σλοβενία) και εκπροσώπων των νέων.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου για την προώθηση της δημοκρατικής ευαισθητοποίησης και της δημοκρατικής δέσμευσης μεταξύ των νέων στην Ευρώπη, το Ψήφισμα σχετικά με το πλαίσιο για τη θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Θεματολογίου για την Εργασία για τη Νεολαία, καθώς και η πορεία των διαπραγματεύσεων του Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.
 
Οι Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την κινητικότητα των νέων κατά την πανδημία και τους τρόπους αναζωογόνησης των ανταλλαγών των νέων και των διασυνοριακών εθελοντικών δραστηριοτήτων.
 
Σημειώνεται ακόμη ότι ο Υπουργός συμμετείχε νωρίτερα και στη διαδικτυακή εκδήλωση για την υιοθέτηση της Διακήρυξης του Osnabruck, σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) ως παράγοντα ανάκαμψης και μετάβασης στην ψηφιακή και την πράσινη οικονομία.
 
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, "με τη Διακήρυξη αυτή εντείνεται η συνεργασία μεταξύ όλων των εταίρων της Διαδικασίας της Κοπεγχάγης, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης μέσω της συμμετοχικής και άριστης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης".

"Οι στόχοι και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στη Διακήρυξη ανοίγουν διαδρομές μάθησης και σταδιοδρομίας για άτομα όλων των ηλικιών, προετοιμάζοντάς τα για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος, μέσω της παροχής κατάλληλης αρχικής εκπαίδευσης και συνεχούς δια βίου μάθησης", σημειώνεται.
 
Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Anja Karliczek.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή