Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αναλαμβάνει δράση για το πρόβλημα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Αμμοχώστου ο ΟΚΥπΥ

  30/11/2020 11:52
Αναλαμβάνει δράση για το πρόβλημα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Αμμοχώστου ο ΟΚΥπΥ

Αναλαμβάνει δράση για το πρόβλημα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Αμμοχώστου ο ΟΚΥπΥ

  30/11/2020 11:52
Θα επιλυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ο Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 50 νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μεταξύ των οποίων είναι και η απουσία γιατρών τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ο κ. Χαριλάου είπε ότι «το πρόβλημα που υπάρχει θα επιλυθεί».
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι νεφροπαθείς απέστειλαν επιστολή στην Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, στην οποία αναφέρουν ότι «μεταξύ των προβλημάτων που παρουσιάζει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης είναι η απουσία γιατρών τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ γίνεται αιμοκάθαρση με την παρουσία μόνο νοσηλευτικού προσωπικού. Υπάρχει από τις 14 Αυγούστου 2020 αίτημα από τους δύο γιατρούς της μονάδας για να εργάζονται on call, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια απάντηση» συμπληρώνεται.
 
Προστίθεται ότι στη Μονάδα «υπάρχει υποστελέχωση νοσηλευτικού προσωπικού εδώ και αρκετό καιρό και η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε όπως οι δύο νοσηλευτές της Μονάδας μετακινηθούν σε θάλαμο covid-19 και να αντικατασταθούν από νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Οι ασθενείς δε δέχονται αυτή την κατάσταση γιατί φαίνεται ότι γίνεται σκόπιμα από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας».
 
Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα ότι οι νεφροπαθείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου «νοιώθουμε αγανακτισμένοι και παραμελημένοι. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας θέλει να αποστείλει στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νεφροπαθή ασθενή με covid-19, ωστόσο δεν μπορούμε να τον δεχθούμε λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών, απουσίας γιατρού μετά τις 2.30 το μεσημέρι και την μη ύπαρξη νυχτερινής βάρδιας».
 
Σημειώνεται επίσης πως «σε περίπτωση μεταφοράς του ασθενή με covid-19, που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, υπάρχει κίνδυνος για τους 50 ασθενείς της περιοχής. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου, οι ασθενείς θα απέχουν από τη θεραπεία τους την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από τις 7.00 μέχρι και τις 10.00 το πρωί, ενώ σε περίπτωση που δε γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας θα απέχουμε επ’ αόριστον από τη θεραπεία».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας