Τι ισχύει για γήπεδα φούτσαλ, μπάσκετ και βόλεϊ με βάση το νέο διάταγμα

Απαγορεύεται από σήμερα η άθληση σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, όπως για παράδειγμα για αγώνες φούτσαλ, μπάσκετ, βόλεϊ, τέννις και ούτω καθεξής, με βάση το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η άθληση στους συγκεκριμένους χώρους, με βάση το νέο διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.
 
Όπως εξήγησε, από το διάταγμα εξαιρούνται μόνο, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο για χρήση από πρόσωπα ή ομάδες έως τεσσάρων προσώπων, χωρίς φυσικά την παρουσία θεατών.
 
Εξαιρείται επίσης η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες και πάλι χωρίς την παρουσία θεατών, για τα πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας, όπως και εθνικών ομάδων, αλλά και η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπόνηση αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με τη συμμετοχή μέχρι τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.
 
Η τελευταία κατηγορία αφορά αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει ή διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και/ή συμπεριλαμβάνονται στους Σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντου του Κυπριακού  Οργανισμού Αθλητισμού.
 
Τα συγκεκριμένα μέτρα, θα ισχύουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 14ης Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η παράτασή τους, σε περίπτωση που οι επιδημιολογικοί δείκτες μέχρι εκείνη τη μέρα, βρίσκονται στο κόκκινο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα