Τρίτη 19 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Just Another Youth Story»

  27/11/2020 14:51
«Just Another Youth Story»

«Just Another Youth Story»

  27/11/2020 14:51

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει δημιουργήσει 4 βίντεο που  αφορούν ιστορίες νέων, οι οποίες έρχονται να φωτίσουν ένα διαφορετικό “success story” από εκείνο που υπαγορεύουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ο ΟΝΕΚ με την παραγωγή αυτών των βίντεο στοχεύει στην καταπολέμηση των κοινωνικών ταμπού τα οποία εμποδίζουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους όπως αυτοί το ονειρεύονται αλλά και να ζήσουν το παρόν τους χωρίς να κουβαλούν το βάρος του “διαφορετικού”, διευρύνοντας τους ορίζοντες της κοινωνίας ώστε αυτή να μην περιορίζει τους ορίζοντες των νέων μέσα από την ύπαρξη στερεότυπων μοντέλων επιτυχίας και κοινωνικών ταμπού.

 Σκοπός των βίντεο είναι να αναδείξουν τις ιστορίες αυτών των νέων, οι οποίοι βαδίζουν στην “αντιπέρα όχθη” και οι οποίοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή. Μέσα από τις ιστορίες τους, οι οποίες αποδεικνύουν την δύναμη αλλά και την θετική τους ενέργεια να περπατήσουν διεκδικώντας μια θέση στο αύριο, επιδιώκουμε να σπάσουμε τα όποια κοινωνικά ταμπού περιορίζουν τον ορίζοντα τους και επιμένουν στην όποια “περιθωριοποίηση” τους.

Την παραγωγή των βίντεο υπογράφουν η δημιοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο σκηνοθέτης Χριστόφορος Ροδίτης, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Νo Hate Speech Online».

Τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook κάθε Παρασκευή, αρχίζοντας στις 27/11.

******

Η Νικόλ και η Δήμητρα είναι αδελφές και κατάγονται από το Καμερούν. Ήρθαν στην Κύπρο όταν ήταν πέντε χρονών και βίωσαν όλες τις παρενέργειες του ρατσισμού. Πέρασαν την σχολική τους ζωή χωρίς φίλες, αφού ήταν οι μόνες με διαφορετικό χρώμα.

Η μητέρα τους ήταν η μοναδική τους πηγή δύναμης, η οποία καθημερινά τους έλεγε πως αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για κείνες δεν είναι αυτό που πραγματικά ισχύει και πως οι ίδιες πρέπει να μάθουν να υπερασπίζονται την διαφορετικότητα τους.

Οι ίδιες νιώθουν την Κύπρο σαν την μοναδική τους πατρίδα και εξακολουθεί να τους πληγώνει το ότι ακόμα πρέπει να παλεύουν για να βρουν μια θέση μέσα στην κοινωνία. Σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, γαλλικές και ευρωπαικές σπουδές και ονειρεύονται πως μια μέρα θα μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε να γίνει έστω και μια μικρή αλλαγή στο τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει την διαφορετικότητα.

#JustAnotherYouthStory

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας