Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείνουν παγκύπρια τα γυμναστήρια, αναστέλλονται οι δραστηριότητες των παιδιών

  27/11/2020 13:13
Κλείνουν παγκύπρια τα γυμναστήρια, αναστέλλονται οι δραστηριότητες των παιδιών

Κλείνουν παγκύπρια τα γυμναστήρια, αναστέλλονται οι δραστηριότητες των παιδιών

  27/11/2020 13:13
Επίθεση κατά μέτωπο στην πανδημία από την Κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να λάβει αυστηρά οριζόντια μέτρα, ώστε να αναχαιτίση την διασποράς της πανδημίας. 
 
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα μέτρα που ισχύουν σε Λεμεσό και Πάφο, θα ισχύσουν σε όλη την Κύπρο. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η αναστολή όλων των γυμναστηρίων παγκύπρια. Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των κολυμβητηρίων εξαιρούμενης της χρήσης από πρόσωπα με αναπηρίες για θεραπευτική άσκηση ή για προπονήσεις μέχρι 4 προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. 
 
Γυμναστήρια, πισίνες και spa καθώς και χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα (οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μόνο μέχρι τις 22:30).
 
Εκτός αυτού, αναστέλλονται όλες οι προπονήσεις και οι αθλητικές διοργανώσεις για πρόσωπα κάτω των 18 ετών, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία και χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:
  • i) Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο για χρήση από πρόσωπα ή ομάδες έως τεσσάρων (4) προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, και
  • ii) της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών, για τα πρωταθλήματα των ομάδων Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας και εθνικών ομάδων.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι απαγορεύονται όλες οι ομαδικές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 18 ετών, περιλαμβανομένων των δραστηριοτήτων ποδοσφαίρου, χορού, θεάτρου, κολύμβησης σε κολυμβητήρια, πολεμικών τεχνών, κ.ά.
 
Από την αντίθετη πλευρά, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η φοίτηση με φυσική παρουσία στους μαθητές της Γ' Λυκείου. 
 
Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας