Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πετρίδης: Καμία επανάπαυση στην ΕΦ με τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας

  26/11/2020 15:21
Πετρίδης: Καμία επανάπαυση στην ΕΦ με τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας

Πετρίδης: Καμία επανάπαυση στην ΕΦ με τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας

  26/11/2020 15:21
Κανένα περιθώριο εφησυχασμού και επανάπαυσης δεν επιτρέπουν στην Εθνική Φρουρά οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης απονέμοντας τα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της 2020 ΕΣΣΟ.
 
Σε ομιλία του στην τελετή επίδοσης των μπερέ, την οποία ανέγνωσε αξιωματικός της Διοίκησης καταδρομών, ο Υπουργός είπε πως οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην Αμμόχωστο, με την πρόσφατη απόφαση για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε, δεν μας επιτρέπει να επαναπαυόμαστε καθώς η Τουρκία απειλεί καθημερινά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να έχει πρόθεση να αλλάξει την στάση της.  

«Οι επίλεκτες μας δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ευέλικτες και ικανές να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση, υπερασπιζόμενοι το δίκαιο της πατρίδας μας», είπε και απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς είπε πως χάρη σε αυτούς, «μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα, καθώς αποδείξατε ότι η νεολαία μας συναισθάνεται τις απαιτήσεις των καιρών, διαπνέεται από φιλοπατρία και δηλώνει το «παρών» της όπου η πατρίδα τη χρειάζεται».

Ο κ. Πετρίδης κάλεσε τους καταδρομείς να τιμήσουν το ένδοξο μπερέ που θα φοράνε απ΄ εδώ και πέρα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εκπληρώσουν επιτυχώς την αποστολή τους και θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας