Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, όλα εισαγόμενα

Έξι ήταν τα θετικά αποτελέσματα από 1338 διαγνωστικούς ελέγχους το τελευταίο 24ωρο στα κατεχόμενα, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ το «υπουργείο υγείας».
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, από τα 6 κρούσματα τα 4 έφτασαν αεροπορικώς και 2 μέσω θαλάσσης. Ο συνολικός αριθμός των τεστ στα κατεχόμενα είναι 258.062 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων 1068. Πενήντα έξι άτομα βρίσκονται υπό θεραπεία.
 
Στο μεταξύ η οργανωμένη ομάδα των Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές, αντέδρασε στα σχόλια που προκλήθηκαν ιδιαίτερα στα ΜΚΔ μετά τον εντοπισμό κρούσματος μεταξύ των Τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές,
 
Με τίτλο «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι αυτής της πατρίδας» η ομάδα των Τ/κ εργαζομένων αναφέρει ότι μετά την είδηση ότι ένα από τα τεστ PCR στην εργασιακή αυτή ομάδα, βγήκε θετικό, ξεκίνησε μια εκστρατεία λιντσαρίσματος – όπως αναφέρεται – γι’ αυτή την ομάδα.
 
Τις αντιδράσεις, αναφέρεται, προκάλεσαν ειδήσεις ότι πρώτη φορά εντοπίστηκε κρούσμα στους Τ/κ εργαζόμενους στο «νότο».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Τ/κ εργαζομένων το κρούσμα εντοπίστηκε στους ελέγχους που έγιναν στις 24 Νοεμβρίου. Αναφέρουν επίσης ότι από τις 8 Ιουνίου 2020 εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, επιδεικνύοντας την ίδια ευαισθησία, ώστε να συνεχίσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και να προσφέρουν στη «χώρα» στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του «υπουργού υγείας», Αλί Πιλλί οι επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος ιχνηλατούνται, ενώ ξεκαθάρισε ότι ερευνάται κατά πόσο το συγκεκριμένο άτομο κόλλησε τον ιό στον «βορρά» ή στον «νότο». Ο κ. Πιλλί ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στις διελεύσεις γι’ αυτή την  ομάδα εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών και ασθενών που περνούν από τα οδοφράγματα καθημερινά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»