Μία έγκυος και δύο λεχώνες στο Μακάρειο με κορωνοϊό

Με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δύο λεχώνες και μία έγκυος που βρίσκεται στην 33η εβδομάδα της κύησης της. Άλλες τρεις λεχώνες, που προσβλήθηκαν από τη νόσο πήραν εξιτήριο.

Η κατάσταση της υγείας και των έξι γυναικών δεν εμπνέει ανησυχία, αφού είναι ασυμπτωματικές όπως ανέφερε στον REPORTER ο Εκτελεστικός Διευθυντής στο Μακάρειο, Ανδρέας Νεοφύτου.

Πλέον μάλιστα σύμφωνα με οδηγίες του ΠΟΥ όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου οι θετικές μητέρες δεν θα αποχωρίζονται από τα παιδιά τους και θα μπορούν να τα θηλάσουν. «Ήταν πολύ λυπηρό που χωρίζονταν οι μητέρες από τα παιδιά τους. Πλέον από αυτήν την εβδομάδα, θα μπορούν να έχουν στον ίδιο χώρο τα παιδιά τους και θα μπορούν να τα θηλάζουν, αφού αποδείχθηκε επιστημονικά πως από το μητρικό γάλα δεν μπορεί να μεταδοθεί η νόσος. Η μητέρα θα φοράει μάσκα. Αποδείχθηκε ακόμη ότι λίγα βρέφη προσβάλλονται και αυτά είναι ασυμπτωματικά», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήμα κινδύνου από τα νοσοκομεία, δέχεται πίεση το σύστημα-Σύσκεψη για αύξηση κλινών

Εν τω μεταξύ, θετικά είναι τα νέα και για το βρέφος ενός μηνός και το ενιάχρονο αγόρι που προσβλήθηκαν από τη νόσο και νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του Μακάρειου.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία, το βρέφος πήρε εξιτήριο χθες, ενώ το εννιάχρονο αγόρι, το οποίο έχει υποκείμενα νοσήματα, παρουσίασε σημαντική βελτίωση. Εκτός απροόπτου, σήμερα θα λάβει και αυτό το παιδί εξιτήριο.

«Έχουμε κλίνες στην παιδιατρική κλινική στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Ο θάλαμος των ύποπτων περιστατικών έχει πληρότητα 30%. Ελέγξαμε τα ύποπτα περιστατικά και δεν εντοπίστηκε άλλο θετικό, απλώς κρατάμε στο θάλαμο τα εμπύρετα περιστατικά, έστω κι εάν είναι αρνητικά για να είμαστε σίγουροι», ανέφερε ο κ. Ηλία.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες