Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ζωγραφιές ενάντια στον εκφοβισμό από μαθητές δημοτικών της Επισκοπής

  25/11/2020 21:03
Ζωγραφιές ενάντια στον εκφοβισμό από μαθητές δημοτικών της Επισκοπής

Ζωγραφιές ενάντια στον εκφοβισμό από μαθητές δημοτικών της Επισκοπής

  25/11/2020 21:03
Τα δικά τους μηνύματα ενάντια στον εκφοβισμό και μέσα από ζωγραφιές, έστειλαν μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, στο πλαίσιο και της εβδομάδας κατά του εκφοβισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Ανακοίνωση των ΒΒ αναφέρει πως «τα παιδιά από το δημοτικό σχολείο των Βρετανικών Βάσεων στην Επισκοπή και το Δημοτικό Σχολείο Ερήμης – Πανίκου Χατζηχαμπή (Ενιαίο Ολοήμερο) της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ευαισθητοποιημένα όσον αφορά το θέμα του εκφοβισμού».
 
Τα παιδιά, προστίθεται, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία αφισών, η οποία συνέπεσε με την εβδομάδα κατά του εκφοβισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-20 Νοεμβρίου.
 
 Συγκεκριμένα, προστίθεται, τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών, σχεδίασαν εικόνες που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το φετινό θέμα «Ενωμένοι ενάντια στον εκφοβισμό», ένα θέμα που επηρεάζει αρνητικά εκατομμύρια παιδιά, σε όλο τον κόσμο καθημερινά.
 
Ο Βοηθός Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Β.Β Επισκοπής, Terry Fazackerley, ανέφερε πως «φέτος, περισσότερο από ποτέ, είδαμε τη θετική δύναμη που μπορεί να έχει η κοινωνία, όταν καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια κοινή πρόκληση».
 
«Η εβδομάδα κατά του εκφοβισμού δεν διαφέρει. Ο εκφοβισμός έχει μακροχρόνια επίδραση σε εκείνους που τη βιώνουν ή γίνονται μάρτυρες σε αυτήν» είπε και υπέδειξε ότι «διοχετεύοντας τη συλλογική μας δύναμη, μέσω κοινών προσπαθειών και κοινών φιλοδοξιών, μπορούμε να μειώσουμε τον εκφοβισμό μαζί».
 
Εξάλλου, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ερήμης «Πανίκου Χατζηχαμπή», Μαριάννα Ανδρέου, ανάφερε ότι οι μαθητές έχουν κατανοήσει και αγκαλιάσει το μήνυμα κατά του εκφοβισμού, που δεν είναι ένα νέο φαινόμενο και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και μαζί να τον εξαλείψουμε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας