Ζωγραφιές ενάντια στον εκφοβισμό από μαθητές δημοτικών της Επισκοπής

Τα δικά τους μηνύματα ενάντια στον εκφοβισμό και μέσα από ζωγραφιές, έστειλαν μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, στο πλαίσιο και της εβδομάδας κατά του εκφοβισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Ανακοίνωση των ΒΒ αναφέρει πως «τα παιδιά από το δημοτικό σχολείο των Βρετανικών Βάσεων στην Επισκοπή και το Δημοτικό Σχολείο Ερήμης – Πανίκου Χατζηχαμπή (Ενιαίο Ολοήμερο) της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ευαισθητοποιημένα όσον αφορά το θέμα του εκφοβισμού».
 
Τα παιδιά, προστίθεται, συμμετείχαν σε μια εκστρατεία αφισών, η οποία συνέπεσε με την εβδομάδα κατά του εκφοβισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-20 Νοεμβρίου.
 
 Συγκεκριμένα, προστίθεται, τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών, σχεδίασαν εικόνες που αντιπροσωπεύουν καλύτερα το φετινό θέμα «Ενωμένοι ενάντια στον εκφοβισμό», ένα θέμα που επηρεάζει αρνητικά εκατομμύρια παιδιά, σε όλο τον κόσμο καθημερινά.
 
Ο Βοηθός Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Β.Β Επισκοπής, Terry Fazackerley, ανέφερε πως «φέτος, περισσότερο από ποτέ, είδαμε τη θετική δύναμη που μπορεί να έχει η κοινωνία, όταν καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια κοινή πρόκληση».
 
«Η εβδομάδα κατά του εκφοβισμού δεν διαφέρει. Ο εκφοβισμός έχει μακροχρόνια επίδραση σε εκείνους που τη βιώνουν ή γίνονται μάρτυρες σε αυτήν» είπε και υπέδειξε ότι «διοχετεύοντας τη συλλογική μας δύναμη, μέσω κοινών προσπαθειών και κοινών φιλοδοξιών, μπορούμε να μειώσουμε τον εκφοβισμό μαζί».
 
Εξάλλου, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ερήμης «Πανίκου Χατζηχαμπή», Μαριάννα Ανδρέου, ανάφερε ότι οι μαθητές έχουν κατανοήσει και αγκαλιάσει το μήνυμα κατά του εκφοβισμού, που δεν είναι ένα νέο φαινόμενο και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και μαζί να τον εξαλείψουμε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»