Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα αλυσίδα μετάδοσης σε σχολείο-Εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα

  24/11/2020 20:22
Νέα αλυσίδα μετάδοσης σε σχολείο-Εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα

Νέα αλυσίδα μετάδοσης σε σχολείο-Εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα

  24/11/2020 20:22
Τα σχολεία είναι η μικρογραφία της κοινωνίας και ως τέτοια δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν αλώβητα από την πανδημία. Μετά το μεγάλο cluster που εντοπίστηκε στο Λύκειο των Λατσιών, ακόμη ένα σχολείο καταγράφει αυξημένα κρούσματα.
 
Αυτή τη φορά, το Λύκειο βρίσκεται στη Λάρνακα και πρόκειται για το Λύκειο Βεργίνας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER εντοπίστηκαν είκοσι δύο διαδοχικά κρούσματα.
 
Συγκεκριμένα, το πρώτο κρούσμα έχει εντοπιστεί πριν από 2,5 εβδομάδες και στη συνέχεια ακολούθησαν τα υπόλοιπα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να τεθούν σε αυτοπεριορισμό 75 συνολικά μαθητές, κάποιοι από τους οποίους άρχισαν να επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο.
 
Αυτό που προκάλεσε την ανησυχία των αρμοδίων είναι το γεγονός πως πρόκειται για το αθλητικό λύκειο της περιοχής και αρκετοί μαθητές λαμβάνουν μέρος σε διάφορες ομάδες, είτε ποδοσφαίρου, είτε καλαθόσφαιρας, είτε πετόσφαιρας.

Ξεπέρασαν τα σαράντα τα κρούσματα στο Λύκειο των Λατσιών
Εξάλλου, στο Λύκειο των Λατσιών αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα, φτάνοντας τα 45. Μαθητές και προσωπικό του Λυκείου, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ, συνεχίζουν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων και δεν αποκλείεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η αλυσίδα μετάδοσης.

Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Λύκειο των Λατσιών έχουν προκαλέσει ανησυχία, αφού είναι το μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο cluster εντός μίας σχολικής μονάδας. Κι λέμε επιβεβαιωμένο, αφού παρόμοιους αριθμούς είχαμε δει και στα σχολεία της Πόλης Χρυσοχούς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός από την αρμόδια υπηρεσία του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Λατσιών εντοπίστηκαν κρούσματα και σε άλλα δύο σχολεία. Συγκεκριμένα, στο Α' Δημοτικό Σχολείο Λατσιών, εντοπίστηκε θετική στον ιό δασκάλα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αυτοπεριορισμό, ενώ στο σπίτι μένουν και δύο μαθητές του Γυμνασίου. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση των δύο κρουσμάτων στο Γυμνάσιο, με αυτών στην αλυσίδα μετάδοσης στο Λύκειο. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας