Θρήνος… Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μιχαλακάκος

Απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 60 χρόνων, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλακάκος, μετά από ολιγόμηνη μάχη με ασθένεια, γεγονός που έφερε θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λεμεσού, όπου ζούσε και εργαζόταν.
 
Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του σπουδαίου δημοσιογράφου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ενώ οι γνωστοί και οι φίλοι του μιλούν για ένα άνθρωπο καλοσυνάτο, αγαπητό και πρόθυμο να βοηθήσει.
 
Ο Δημήτρης Μιχαλακάκος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1960 και διέμενε στα Κάτω Πολεμίδια. Ήταν νυμφευμένος με την Έλενα Χαρίτου και απέκτησαν τρία παιδιά.
 
Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ αποφοιτώντας το 1986 με πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών του Λένινγκραντ. Το 2010 έγινε κάτοχος τίτλου PhD ενδιατρίβοντας σε θέματα τοπικής τηλεόρασης στην Κύπρο στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας.
 
Βρισκόταν στη Δημοσιογραφία από το 1993. Διετέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης του ραδιοφώνου του Capital, ενώ είχε καθημερινή πρωινή εκπομπή. Στη συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του Capital. Ταυτόχρονα είχε την επιμέλεια – παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής “Επί Τόπου” με πολιτικά, κοινωνικοοικονομικά, αλλά και θέματα της πόλης και επαρχίας  Λεμεσού. Συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες “Ο Φιλελεύθερος” και “Το Βήμα”, ενώ ήταν για χρόνια  ανταποκριτής του  “Άστρα”  στη Λεμεσό.
 
Διετέλεσε πρόεδρος του κλιμακίου Λεμεσού της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ.
 
Η κηδεία του Δημήτρη Μιχαλακάκου θα τελεστεί εντός των προσεχών ημερών, μόλις καταστεί δυνατή η άφιξη στην Κύπρο από την Ελλάδα στενών συγγενικών του προσώπων.

 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις