Πέμπτη 21 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών η διέλευση μέσω του οδοφράγματος Πύργου

  24/11/2020 13:41
Με αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών η διέλευση μέσω του οδοφράγματος Πύργου

Με αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών η διέλευση μέσω του οδοφράγματος Πύργου

  24/11/2020 13:41
Με αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών γίνονται από τα μεσάνυχτα οι διελεύσεις μέσω του οδοφράγματος Πύργου/Λιμνίτη για τους κατοίκους της Τυλληρίας, κατόπιν των κινήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω των ΗΕ αλλά και της συζήτησης του θέματος στη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία.
 
Ο Ε/κ συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή όπου έθεσε το θέμα των διελεύσεων για τους κατοίκους του Κάτω Πύργου μετά την ανακοίνωση από τ/κ πλευράς ότι αλλάζουν τα ισχύοντα στις διελεύσεις και απαιτείτο αρνητικό τεστ PCR 24 ωρών. Το μέτρο αυτό, είπε ο κ. Φυλαχτού, δυσκόλευε τους κατοίκους του Κάτω Πύργου και της περιοχής της Τυλληρίας που ουσιαστικά μόνο διασχίζουν την περιοχή των κατεχόμενων για να έρθουν στην εργασία τους στη Λευκωσία. Επικεντρώθηκαν, είπε, στο συγκεκριμένο ζήτημα που έχρηζε άμεσης λύσης, αλλά έθεσαν και τα πρακτικά προβλήματα που προκαλεί η απόφαση της τ/κ πλευράς για διαγνωστικούς ελέγχους κάθε 23 ώρες.
 
Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι χθες το βράδυ ενημερώθηκε από τον Τ/κ συμπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής ότι τελικά για τον Κάτω Πύργο και όσους χρησιμοποιούν το οδόφραγμα του Πύργου/ Λιμνίτη το καθεστώς επανέρχεται στον διαγνωστικό έλεγχο των 72 ωρών.
 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ η επιδημιολογική επιτροπή του «υπουργείου υγείας» αναφέρεται επίσης ότι για τις διελεύσεις ασθενοφόρων από το συγκεκριμένο οδόφραγμα, δεν θα ζητείται τεστ PCR από τον οδηγό του ασθενοφόρου ή το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται σε αυτό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας