Η αξία & τα οφέλη από την εντατική αξιοποίηση Αποβλήτων

Αναγνωρίζοντας την επιβεβλημένη ανάγκη τόσο για ανακύκλωση όσο και για εμπλοκή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ατόμων προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία μια τέτοια προσπάθεια, ο Δήμος Παραλιμνίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό Συνέδριο: «Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων», την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020.

To Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ΈργουInvalor 101-A network for joint valorization of material flows in tourist areas”, το οποίο υλοποιείται από τους Δήμους Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο Frederick-Frederick Research Center (Κύπρος), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Αλβανία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο). Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “INTERREG V-B BALKAN-MED 2014-2020”. Ο γενικός στόχος του προγράμματος Balkan Med είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.  Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου, ο Δήμος Παραλιμνίου θα εγκαταστήσει προσωρινή πιλοτική μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί, από τα οποία-αφού επεξεργαστούν- θα παραχθούν οικοδομικά υλικά, χρήσιμα για τον Δήμο.

Το Συνέδριο χαιρέτησε ο δήμαρχος Παραλιμίου, κ.Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος τόνισε πως στόχος του είναι ο Δήμος Παραλιμνίου να καταστεί μια έξυπνη, πράσινη πόλη, παρέχοντας ταυτόχρονα στους πολίτες του υψηλή ποιότητα ζωής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Δήμος λαμβάνει μέρος ενεργά σε μια σειρά ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, όπως είναι το Invalor 101.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές από το εταιρικό σχήμα του Έργου αλλά και συνεργάτες του project ενημέρωσαν τους σύνεδρους για τα αποτελέσματα του Έργου Invalor 101 και για την κατασκευή της κινητής πιλοτικής μονάδας απορριμμάτων γυαλιού. Η μονάδα αναμένεται να εγκατασταθεί πολύ σύντομα στον Δήμο Παραλιμνίου.
 
Οι ομιλητές ενημέρωσαν, επίσης, το κοινό για τις καινοτόμες διαδικασίες και μεθόδους που χρησιμοποιούν με στόχο την αποτελεσματική αξιοποίηση των αποβλήτων και πώς μπορούν να παραχθούν προϊόντα έτοιμα προς διάθεση στην αγορά. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε στο κοινό η κοινωνικο-οικονομική μελέτη σχετικά με την αντίληψη του κοινού για την Ανακύκλωση. Η στατιστική ανάλυση των δεδομένων έδειξε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών πιστεύει ότι το περιβάλλον μας δεν προστατεύεται επαρκώς, όπως και ότι θα ήθελαν να έχουν καλύτερη πληροφόρηση πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα.

Διοργανωτής: Δήμος Παραλιμνίου
Συντονισμός: ΙΜΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
τ: 22505555 │φ: 22679820email: events@imhbusiness.com │ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας