Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Καταγγελίες χωρίς έρευνα που βλάπτουν τα συμφέροντα των ασθενών»

  23/11/2020 20:37
«Καταγγελίες χωρίς έρευνα που βλάπτουν τα συμφέροντα των ασθενών»

«Καταγγελίες χωρίς έρευνα που βλάπτουν τα συμφέροντα των ασθενών»

  23/11/2020 20:37
Για λανθασμένη πληροφόρηση και για «βεβιασμένες δηλώσεις και καταγγελίες χωρίς έρευνα» που «βλάπτουν τα συμφέροντα των ασθενών και το καλό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας», κάνει λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου αναφορικά με τις καταγγελίες της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) για "την αδράνεια που επιδεικνύει αναφορικά με τη νοσηλεία των ψυχικά ασθενών, θετικών στον COVID-19, χωρίς επικείμενη συμπτωματολογία".

Η ΠΑΣΥΝΟ ζητούσε κινητοποίηση του ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία κατάλληλου χώρου, εντός του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, για τη νοσηλεία των ψυχικά ασθενών θετικών στον COVID 19, χωρίς επικείμενη συμπτωματολογία.

Ο κ. Χαριλάου αναφέρει ότι ύστερα από τις καταγγελίες της ΠΑΣΥΝΟ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου μίλησε με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου.
 
Διαπίστωσε, σημειώνει, ότι η ασθενής για την οποία έγιναν οι καταγγελίες, νοσηλευόταν σε απομονωμένο θάλαμο με διάφορα δωμάτια νοσηλείας, όπου μπορούν να νοσηλευτούν κι άλλα περιστατικά, ενώ διαθέσιμα ήταν μπάνια και αποχωρητήρια.
 
«Μετά από συζήτηση με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δόθηκαν από μέρους τους, φαίνεται ότι υπήρξε λανθασμένη πληροφόρηση από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, όσον αφορά τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών», αναφέρει.
 
Δόθηκαν, σημειώνει,  οι κατάλληλες οδηγίες και επεξηγήσεις, ενώ λέει ότι οι βεβιασμένες δηλώσεις και καταγγελίες χωρίς έρευνα,  βλάπτουν τα συμφέροντα των ασθενών και το καλό του Οργανισμού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας