Η Ομάδα Δράσης υπεύθυνη διαχείρισης προβλημάτων λόγω Διαταγμάτων

Μετά το τελευταίο διάταγμα στο πλαίσιο του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου και έπειτα από επιστολές μεταξύ των οποίων από το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ, που παραπονέθηκαν για έλλειψη συντονισμού, η Κυβέρνηση προχώρησε, στη δημιουργία Ομάδας Δράσης (task force) η οποία είναι η υπεύθυνη για επίλυση προβλημάτων.

Αυτή η απόφαση λήφθηκε για διευκρίνιση των αποφάσεων του λαμβάνονται από το Υπουργικό στις οποίες εμπλέκονται πολλά Υπουργεία, όπως είναι το Υπουργείο Υγείας καθώς και άλλα τα οποία συμβάλλουν στη διαμόρφωση και την εφαρμογή των μέτρων.
 
Η ομάδα επικεφαλής της οποίας είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Λούης Παναγή έχει ως σκοπό την παρακολούθηση της ομαλής υλοποίησης των προνοιών των Διαταγμάτων που εκδίδονται καθώς και την υποβολή εισηγήσεων, για τις τεχνικές πρόνοιες και τις λεπτομέρειες που πρέπει να περιλαμβάνονται στα διατάγματα. Επιπρόσθετα αποφασίζει και για τις κατ’  εξαίρεση διακινήσεις από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Στην Ομάδα Δράσης λαμβάνουν μέρος, πέραν από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Υγείας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εσωτερικών, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες, οι εργοδοτικές οργανώσεις καθώς και τα οργανωμένα σύνολα, προτρέπονται όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, όπως απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση lpanagi@mjpo.gov.cy τόσο για την εξασφάλιση κατ’ εξαίρεση έγκρισης διακίνησης από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις ή περιπτώσεις αδήριτης ανάγκης όσο και για αναφορά προβλημάτων με την εφαρμογή των εν λόγω Διαταγμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού