Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγάλες διαστάσεις στην αλυσίδα του Λυκείου Λατσιών-Κρούσμα και στο Δημοτικό

  23/11/2020 13:11
Μεγάλες διαστάσεις στην αλυσίδα του Λυκείου Λατσιών-Κρούσμα και στο Δημοτικό

Μεγάλες διαστάσεις στην αλυσίδα του Λυκείου Λατσιών-Κρούσμα και στο Δημοτικό

  23/11/2020 13:11
Μεγαλώνει όλο και περισσότερο η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού στο Λύκειο των Λατσιών, αφού τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 35, ενώ σταθερός έχει παραμείνει ο αριθμός των κρουσμάτων στο Γυμνάσιο του Δήμου.
 
Στο σχολείο έχουν εντοπιστεί συνολικά 39 κρούσματα, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές και σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί 135 άτομα, που έχουν θεωρηθεί στενές επαφές των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο. Τα άτομα που έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, έχουν υποβληθεί σε μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.
 
Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στο Λύκειο των Λατσιών έχουν προκαλέσει ανησυχία, αφού είναι το μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο cluster εντός μίας σχολικής μονάδας. Κι λέμε επιβεβαιωμένο, αφού παρόμοιους αριθμούς είχαμε δει και στα σχολεία της Πόλης Χρυσοχούς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός από την αρμόδια υπηρεσία του κράτους.
 
Κρούσμα και στο Δημοτικό Σχολείο
Η κατάσταση που επικρατεί στα Λατσιά έχει προκαλέσει προβληματισμό στους αρμόδιους, αφού κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στο Γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, αφορούν σε δύο μαθητές και δεν συνδέονται με την αλυσίδα μετάδοσης του Λυκείου.
 
Εξάλλου, κρούσμα κορωνοϊού έχει εντοπιστεί και στο Α' Δημοτικό Σχολείο, όπως ανέφερε στον REPORTER ο Δήμαρχος και αφορά σε εκπαιδευτικό.
 
Καθημερινά τα κρούσματα στα σχολεία
Παράλληλα, δύο νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό. Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, πρόκειται για δύο καθαρίστριες του σχολείου και μετά τη διάγνωσή τους έχει τεθεί σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι χώροι του σχολείου έχουν απολυμανθεί.
 
Ο εντοπισμός των κρουσμάτων στα σχολεία αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο και αυτό που έχει σημασία είναι ο σωστός χειρισμός τους. Τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι αρμόδιοι, φαίνεται ότι τόσο οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι ειδικοί, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και δεν έχουν δημιουργηθεί εκτεταμένες αλυσίδες μετάδοσης, εκτός από το Λύκειο στα Λατσιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας