Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Φωνάζουν οι γονείς για τη μη ενημέρωση μετά τον εντοπισμό κρούσματος στο Δημοτικό στο Στρόβολο

  21/11/2020 16:56
Φωνάζουν οι γονείς για τη μη ενημέρωση μετά τον εντοπισμό κρούσματος στο Δημοτικό στο Στρόβολο

Φωνάζουν οι γονείς για τη μη ενημέρωση μετά τον εντοπισμό κρούσματος στο Δημοτικό στο Στρόβολο

  21/11/2020 16:56
Έντονη αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσε στους γονείς ο εντοπισμός κρούσματος κορωνοϊού ανάμεσα στους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Στροβόλου. Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου σε ανακοίνωση του καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις όσον αναφορά στις πρόνοιες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και την ενημέρωση από τη διεύθυνση του σχολείου.
 
Στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Γονέων υποδεικνύει ότι με έκπληξη του ενημερώθηκε  για κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύματα.
 
«Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, υποχρεώνει τη διεύθυνση του σχολείου να προβεί σε μια σειρά από μέτρα σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος του ιού, αλλά όχι στην ενημέρωση των γονιών. Τα παιδιά έχουν αδερφάκια σε διαφορετικές τάξεις, οι δασκάλες τους μπαίνουν από την μία τάξη στην άλλη, τα διαλείμματα τα παιδία έρχονται σε επαφή όλα μεταξύ τους, άρα είναι αδιανόητο να περιορίζεται η ενημέρωση στον άμεσο περίγυρο της μαθήτριας ή του μαθητή που ασθενεί».
 
Παράλληλα αναφέρουν πως «στο δημοτικό μας, όταν εντοπίστηκε παιδί με COVID-19, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους γονείς, κυρίως ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στην οικογένεια τους άτομα ευάλωτων ομάδων, όταν το έμαθαν από την τηλεόραση», όπως υποστηρίζουν οι γονείς η διευθύντρια εφάρμοσε στο ακέραιο τα πρωτόκολλα και θεωρούν ότι έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά.
 
«Θεωρούμε παράλογη την παράλειψη του υπουργείου να περιλάβει στην εγκύκλιο την άμεση ενημέρωση του Συνδέσμου Γονέων και κατ’ επέκταση των οικογενειών των παιδιών ολόκληρης της σχολικής μονάδας όπου εμφανίζεται κρούσμα. Καλούμε τον κ. Πρόδρομμο Προδρόμου να επανέλθει με διορθωτική προσθήκη στο πρωτόκολλο, γιατί η πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας, αφορά όλους μας και ο μόνος τρόπος να την περιορίσουμε είναι η συνεργασία», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας