Αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο περιφέρειας Π. Χρυσοχούς

Οι ανάγκες του  Κοινωνικού Παντοπωλείου Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς ολοένα και αυξάνονται, ιδιαίτερα σ΄αυτή την περίοδο της πανδημίας κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πολλές επιχειρήσεις και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εκτός εργασίας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ελισάβετ Στυλιανού υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εικοσιπέντε εθελόντριες σημείωσε δίνουν καθημερινό αγώνα για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.  Επεσήμανε δε, πως το φιλανθρωπικό τους έργο είναι δύσκολο, ωστόσο με την προσφορά και την αγάπη όλων, ενισχύεται και μετουσιώνεται σε πράξη αλληλεγγύης και στήριξη στους συνανθρώπους μας.

Στις δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ Στυλιανού ανέφερε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και στεγάζεται σε αίθουσα απέναντι από το Δημοτικό Μεγάρο Πόλης Χρυσοχούς.  Το λειτουργεί το Σωματείο Εθελοντριών με μηνιαία στήριξη από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και με την εξεύρεση χορηγών, προσθέτοντας πως ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν βοηθούν αναλόγως κάποιες οικογένειες με τρόφιμα και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις με την αγορά φαρμάκων αλλά ακόμα και στήριξη ηλικιωμένων.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως οι χορηγοί έχουν περιοριστεί κατά πολύ, εξαιτίας και της κατάστασης με αποτέλεσμα τα έσοδα τους να είναι μικρά και να αδυνατούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς που καλύπτει εκτός από την Π. Χρυσοχούς, όπως είπε, και 33 κοινότητες. 

Όπως εξήγησε η κ. Στυλιανού, ο νυν Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος όταν ήταν Επίσκοπος Αρσινόης τους στήριζε οικονομικά, ωστόσο σήμερα λαμβάνουν οικονομική βοήθεια εκτός από το Δ. Πόλης Χρυσοχούς και από κοινοτικά συμβούλια της περιοχής. Δυστυχώς παρατήρησε όμως οι οικογένειες είναι πάρα πολλές και οι ανάγκες αυξάνονται.

Η στήριξη των οικογενειών που είναι πολλές σημείωσε, γίνεται σε μηνιαία βάση  ανάλογα όμως με τις δυνατότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εκτός από τρόφιμα και φάρμακα, είπε, προσφέρονται, ρούχα, είδη υπόδυσης, σεντόνια, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης, οικιακά είδη, πάνες για μωρά, γάλα σε σκόνη και τα λοιπά. Ακόμη και μαθητές της Γ’ Λυκείου ενισχύονται με κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα η κ. Στυλιανού ανέφερε πως την περίοδο που επιτρέπονταν οι εκδηλώσεις κάποια είδη τα πωλούσαν σε πολύ χαμηλή τιμή σε παζαράκια και το χρηματικό ποσό που συγκέντρωναν το διέθεταν για την αγορά τροφίμων. Η προσφορά τους συνεχίζεται και σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο λόγω του COVID- 19  αφού πάρα πολλές οικογένειες της περιοχής, όπως ανέφερε, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες. 

Εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια αλλά και στον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννη Γιαννάκη ο οποίος στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τους. Ενδεικτικά ανέφερε πως στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο κ. Γιαννάκη τους προσέφερε κουπόνια χιλιάδων ευρώ για την αγορά τροφίμων για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στην περιοχή. 

Ανέφερε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο στεγάζεται σε τουρκοκυπριακή αίθουσα απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται να μεταφερθεί σε οίκημα του ΣΚΕ Π. Χρυσοχούς.

Απηύθυνε επίσης έκκληση για μεγαλύτερη στήριξη τόσο οικονομική όσο και με άλλες μορφές από όποιον αυτό είναι εφικτό αφού πολλές οικογένειες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας