Απομακρύνονται οι ηλικιωμένοι από το Τιμόθειο-Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Ένας, ένας οι ηλικιωμένοι, με φανερά τα σημάδια της απορίας αλλά και του φόβου στα πρόσωπά τους, άρχισαν να απομακρύνονται από τον οίκο ευγηρίας Τιμόθειο στα Λατσιά. Οι εικόνες γροθιά στο στομάχι, τα ερωτήματα πολλά. 
Οι φροντιστές τους δεν προσήλθαν σημερα στη δουλειά και έπειτα από παρέμβαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας και αφότου ο ιδιοκτήτης είχε πάρει τους συγγενείς τους για να τους παραλάβουν, άρχισαν να μεταφέρονται. 
Οι δέκα θετικοί παππούδες και γιαγιάδες, θα μεταφερθούν οι έξι στο Νοσοκομείο Λεμεσού και οι τέσσερις στο Κέντρο Αποκατάστασης Εden στην Τερσεφάνου. Οι υπόλοιποι δεκατρείς, που είναι αρνητικοί θα μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα. 
 
Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στον οίκο ευγηρίας προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση στις οικογένειές τους. Η αγωνία για το τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, έγινε αγωνία ολόκληρης της Κύπρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεταφέρονται στο Γ.Ν. Λεμεσού ασθενείς του Τιμόθειου-Παρέμβαση Ζέτας

Έξω από το «Τιμόθειο», συνεχίζουν να βρίσκονται συγγενείς των ενοίκων, κάποιοι από τους οποίους, τους πήραν φαγητό, ωστόσο, δεν υπάρχει κανείς για να τους ταΐσει πλην μιας εργαζόμενης που δεν ήθελε να αφήσει μόνους, όσους φρόντιζε τόσο καιρό.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου αποκάλυψε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας είχε διώξει τα ασθενοφόρα το χθες βράδυ, αναφέροντας πως, «ψες, με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε, στάληκαν από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου ασθενοφόρα στον οίκο για να μεταφέρουν τρεις ένοικους στο Eden, αλλά δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να τους παραδώσει, λέγοντας ότι ή θα έπρεπε να φύγουν όλοι οι θετικοί ή δεν φεύγει κανένας.
 
Σε δηλώσεις της στον REPORTER, η κ. Γιαννάκη διαμήνυσε σε αυστηρούς τόνους, ότι «ο Υπουργός Υγείας, η Γενική Διευθύντρια, αλλά και όλα τα μέλη του Υπουργείου Υγείας, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, λόγω της πανδημίας και για να επιλύουν προβλήματα που παρουσιάζονται».

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»