Μεταφέρονται στο Γ.Ν. Λεμεσού ασθενείς του Τιμόθειου-Παρέμβαση Ζέτας

Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την στέγη φροντίδας ηλικιωμένων «Τιμόθειο», ο ιδιοκτήτης του οποίου, αρνήθηκε να παραδώσει κάποιους από τους ασθενείς για να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, ζητώντας όπως παραληφθούν ή «όλοι ή κανένας», έδωσε το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζονται τα παρατράγουδα στο Τιμόθειο, δεν παρέδιδε θετικούς ασθενείς-«Όλοι ή κανένας»

Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία μίλησε στον REPORTER, το Υπουργείο, δεν έμεινε αδρανές και από χθες προσπάθησε να παραλάβει ασθενείς για να τους μεταφέρει σε άλλους χώρους, ωστόσο, όπως είπε η. κ. Γιαννάκη, «ο κύριος που έχει το γηροκομείο έδιωξε τα ασθενοφόρα».
 
Με παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, συνέχισε η κ. Γιαννάκη, «τρεις ασθενείς θα πάνε στο EDEN, άλλοι έξι θα πάνε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ οι υπόλοιποι θα πάνε σε άλλα ιδρύματα».
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Σε αυστηρούς τόνους, η κ. Γιαννάκη διαμήνυσε ότι «ο Υπουργός Υγείας, η Γενική Διευθύντρια, αλλά και όλα τα μέλη του Υπουργείου Υγείας, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, λόγω της πανδημίας και για να επιλύουν προβλήματα που παρουσιάζονται».
 
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου αποκάλυψε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας είχε διώξει τα ασθενοφόρα το βράδυ. Συγκεκριμένα ο κ. Χαριλάου είχε αναφέρει πως «ψες, με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε, στάληκαν από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου ασθενοφόρα στον οίκο για να μεταφέρουν τρεις ένοικους στο Eden, αλλά δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να τους παραδώσει, λέγοντας ότι ή θα έπρεπε να φύγουν όλοι οι θετικοί ή δεν φεύγει κανένας. Και έτσι τα ασθενοφόρα αποχώρησαν και γίνονται προσπάθειες σήμερα για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε για επίλυση της κατάστασης», είπε ο κ. Χαριλάου. Διευκρίνισε ότι η προσπάθεια αφορά την μεταφορά στα Νοσοκομεία των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας.
 
«Δεν μπορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια να αντικαταστήσουν τους οίκους ευγηρίας δηλαδή να γίνουν οίκοι ευγηρίας για να φιλοξενούν θετικά περιστατικά τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας, Οι νοσοκομειακές κλίνες για COVID προορίζονται γι΄ αυτούς που τις έχουν ανάγκη, δηλαδή έχουν τέτοιου είδους συμπτώματα που χρήζουν ιατρικής βοήθειας και ενδονοσοκομειακής νοσηλείας», τόνισε.
 
Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι του οίκου ευγηρίας, αρνήθηκαν να μεταβούν στη δουλειά τους, μετά τα θετικά κρούσματα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να μείνει μόνος του στο γηροκομείο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα