Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια Δημοτικού στο Στρόβολο

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Στρόβολο, έπειτα από μαθήτρια Δημοτικού που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER το κρούσμα εντοπίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Στροβόλου και αφορά μαθήτρια των τελευταίων τάξεων του σχολείου.
 
Αμέσως μετά τη διάγνωση του μαθητή, τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και ενημερώθηκαν οι επαφές του μαθητή για να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, που είναι ολόκληρη η τάξη του και η δασκάλα τους, καθώς και αριθμός μαθητών από άλλη τάξη.
 
Αυτό που προκάλεσε την έντονη ανησυχία των γονιών είναι ότι δεν έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό άλλοι εκπαιδευτικοί που είχαν επαφή με την τάξη, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουν ενημερωθεί οι γονείς από τη διεύθυνση του σχολείου, για την ύπαρξη του θετικού κρούσματος, αλλά από τα παιδιά τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα σε άλλο ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Μεγαλώνει η αλυσίδα των Λατσιών
 
Αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία Μέσης της πρωτεύουσας
Εξάλλου, αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίζονται στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Λευκωσίας.  Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμεια, το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, καθώς επίσης και το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου στο Στρόβολο.

Μετά τη διάγνωση των μαθητών, στα σχολεία τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί οι συμμαθητές τους και όσοι εκπαιδευτικοί θεωρήθηκαν επαφές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα σε άλλα τρία σχολεία σε Λακατάμια και Στρόβολο-Θετικός οδηγός λεωφορείου

Εξάλλου, οδηγός σχολικού λεωφορείου, που μετέφερε μαθητές στην Γ’ Τεχνική Σχολή, από χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό αρκετοί μαθητές, ενώ υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού. Κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη λάβει αρνητικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η αλυσίδα μετάδοσης των κρουσμάτων στο Λύκειο των Λατσιών μεγαλώνει ανησυχητικά, αφού σήμερα εντοπίστηκαν άλλα επτά θετικά κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 27. Εκτός αυτού, στο Δήμο Λατσιών έχουν εντοπιστεί και δύο κρούσματα στο Γυμνάσιο, εκ των οποίων το ένα δεν φαίνεται να συνδέεται με την αλυσίδα κρουσμάτων στο Λύκειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαφωνούν με Προδρόμου και ζητούν κλείσιμο του Λυκείου στα Λατσιά οι γονείς

Επιπρόσθετα, το πρωί είχαν εντοπιστεί και τρία θετικά κρούσματα στο Λύκειο Παλλουριώτισσας.
 
Τα νέα κρούσματα αφορούν μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα του σχολείου, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμαθητές τους. Οι μαθητές θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα κορωνοϊού και σε άλλο σχολείο στα Λατσιά-Ακόμη επτά στο Λύκειο

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού