Πέμπτη 21 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζονται τα rapid test σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

  20/11/2020 09:24
Συνεχίζονται τα rapid test σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

Συνεχίζονται τα rapid test σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

  20/11/2020 09:24
Συνεχίζεται και σήμερα η προσέλευση πολιτών σε Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για δειγματοληψία σχετικά με το δωρεάν πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου για COVID – 19, με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.
 
Στη Λάρνακα εκτός από το σημείο δειγματοληψίας που υπάρχει έξω από την υπεραγορά Στέλιος στα Λιβάδια, το Υπουργείο Υγείας πρόσθεσε  ακόμα δύο σημεία και συγκεκριμένα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοφάγου.
 
Οι δειγματοληψίες θα διενεργούνται από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα, ενώ μέχρι χθες διενεργήθηκαν στη Λάρνακα 385 εξετάσεις και εντοπίστηκαν 8 θετικά αποτελέσματα.
 
Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε δειγματοληψίες και στη Λάρνακα στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ελέγχου για τον Covid – 19 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και με στόχο τον έλεγχο όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών σε διάφορες περιοχές.
 
Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου από τις εννέα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα στην Πλατεία Ευρώπης.
 
Το κοινό που θα  προσέρχεται στο σημείο για τη δειγματοληψία υποχρεούται να χρησιμοποιεί μάσκα προσώπου και να τηρεί την απόσταση των δύο μέτρων.
 
Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου συνεχίζεται η δειγματοληψία στο Σωματείο «Ονήσιλλος» στη Σωτήρα και χθες επιβεβαιώθηκαν 16 θετικά αποτελέσματα τα οποία προέκυψαν από τους 345 δειγματοληπτικούς ελέγχους.
 
Σημειώνεται ότι τα άτομα που είχαν θετικό αποτέλεσμα με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενημερώθηκαν και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την επαλήθευση του αποτελέσματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
 
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30 λεπτών από τη δειγματοληψία.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας