Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

  20/11/2020 07:01
Καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

  20/11/2020 07:01
Σύστηµα χαµηλής πίεσης µε κέντρο τη Ρόδο, κινείται αργά νοτιοανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής.
 
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να παρατηρηθούν στο εσωτερικό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 16:00.
 

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Από το µεσηµέρι όµως και µετά αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.
 
Την Κυριακή, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε περιόδους µε αυξηµένη συννεφιά, η οποία το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσει µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα νότια.
 
Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
 
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας