Κρούσματα σε άλλα τρία σχολεία σε Λακατάμια και Στρόβολο-Θετικός οδηγός λεωφορείου

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα που εντοπίζονται ανάμεσα στους μαθητές, με τον αριθμό των σχολείων που επηρεάζονται να αλλάζει συνεχώς. Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν μαθητές σε άλλα τρία σχολεία στην Λευκωσία, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μαθητές τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, αφού βρέθηκε θετικός στον ιό ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε στο σχολείο.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ενημερώθηκαν για θετικά κρούσματα σε δύο Λύκεια και ένα Γυμνάσιο της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμεια, το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, καθώς επίσης και το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου στο Στρόβολο.
 
Μετά τη διάγνωση των μαθητών, στα σχολεία τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί οι συμμαθητές τους και όσοι εκπαιδευτικοί θεωρήθηκαν επαφές τους.
 
Εξάλλου, οδηγός σχολικού λεωφορείου, που μετέφερε μαθητές στην Γ’ Τεχνική Σχολή, από χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό αρκετοί μαθητές, ενώ υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού. Κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη λάβει αρνητικά αποτελέσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα σε άλλο ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Μεγαλώνει η αλυσίδα των Λατσιών
 
Παράλληλα, η αλυσίδα μετάδοσης των κρουσμάτων στο Λύκειο των Λατσιών μεγαλώνει ανησυχητικά, αφού σήμερα εντοπίστηκαν άλλα επτά θετικά κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 23. Εκτός αυτού, στο Δήμο Λατσιών έχουν εντοπιστεί και δύο κρούσματα στο Γυμνάσιο, εκ των οποίων το ένα δεν φαίνεται να συνδέεται με την αλυσίδα κρουσμάτων στο Λύκειο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση του Λυκείου, η ΟΕΛΜΕΚ, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας, κάνουν λόγο για μαθητικό πάρτι πενήντα ατόμων, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, αποδίδοντας εκεί τη διασπορά. Μία άποψη που μαθητές και γονείς σπεύδουν να διαψεύσουν, υποδεικνύοντας πως είναι παραπληροφόρηση και δεν πρέπει να αναπαράγεται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαφωνούν με Προδρόμου και ζητούν κλείσιμο του Λυκείου στα Λατσιά οι γονείς
 
Κρούσματα και στο Λύκειο Παλλουριώτισσας
Επιπρόσθετα, το πρωί είχαν εντοπιστεί και τρία θετικά κρούσματα στο Λύκειο Παλλουριώτισσας.
 
Τα νέα κρούσματα αφορούν μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα του σχολείου, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμαθητές τους. Οι μαθητές θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα κορωνοϊού και σε άλλο σχολείο στα Λατσιά-Ακόμη επτά στο Λύκειο

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»