Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δ. Μιχαηλίδου: Αν ακούμε τα παιδιά συμβάλλουμε στην ενίσχυση των δημοκρατικών αρχών

  19/11/2020 19:46
Δ. Μιχαηλίδου: Αν ακούμε τα παιδιά συμβάλλουμε στην ενίσχυση των δημοκρατικών αρχών

Δ. Μιχαηλίδου: Αν ακούμε τα παιδιά συμβάλλουμε στην ενίσχυση των δημοκρατικών αρχών

  19/11/2020 19:46
Την πεποίθηση ότι αν πραγματικά ακούμε τα παιδιά, μπορούμε να βελτιώσουμε, όχι μόνο την ποιότητα της δικής τους ζωής, αλλά και να συμβάλουμε στην ενίσχυση των δημοκρατικών αρχών, εκφράζει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, σε μήνυμα για την Παγκόσμια  Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου.

Η Επίτροπος καλεί όλους να εργαστούν έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με υπευθυνότητα και με ευαισθησία και να επενδύσουν σε προγράμματα που θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και θα αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

"Δυστυχώς, τα παιδιά βιώνουν τις πολυδιάστατες αρνητικές επιπτώσεις των ακραίων φαινομένων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες. Κάθε παιδί που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, βιώνει μια μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, έρχεται αντιμέτωπο με κινδύνους που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια του, στερείται της δυνατότητας να απολαύσει σε όλο τους το εύρος, ουσιώδη κοινωνικά δικαιώματα", αναφέρει.

Εξάλλου σε δελτίο Τύπου από το γραφείο της Επιτρόπου γίνεται αναφορά στη δημιουργία έργων από 250 παιδιά από 10 σχολεία όλων των βαθμίδων και γεωγραφικών περιοχών και από 9 καλλιτέχνες με θέμα το δικαίωμα του παιδιού στη συμμετοχή. 

"Με εργαλείο μας το διαδίκτυο, φιλοξενήσαμε αυτά τα έργα παιδιών και καλλιτεχνών και ετοιμάσαμε μια εικονική περιήγηση εικαστικής έκθεσης. Μια περιήγηση που απευθύνεται στον καθένα από εμάς με στόχο, όχι μόνο την εικαστική απόλαυση των έργων, αλλά και την ευαισθητοποίηση για την εφαρμογή και διασφάλιση του δικαιώματος του παιδιού στη συμμετοχή", αναφέρεται.

Ο σύνδεσμος  της εικονικής περιήγησης της εικαστικής έκθεσης με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που την συνοδεύουν έχει σταλεί προς όλες τις σχολικές μονάδες για αξιοποίηση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας