Κρούσματα σε άλλο ένα Λύκειο στη Λευκωσία-Μεγαλώνει η αλυσίδα των Λατσιών

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και σε άλλο λύκειο της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τρία τμήματα να τεθούν σε καραντίνα, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κινητοποίηση και προβαίνουν άμεσα σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά. 
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα στο Λύκειο Παλλουριώτισσας.
 
Τα νέα κρούσματα αφορούν μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά τμήματα του σχολείου, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα όλοι οι συμμαθητές τους. Οι μαθητές θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.
 
Εξάλλου, μετά την διάγνωση των τριών μαθητών στο σχολείο έχει εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχουν απολυμανθεί οι χώροι. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρούσματα κορωνοϊού και σε άλλο σχολείο στα Λατσιά-Ακόμη επτά στο Λύκειο
 
Αυξάνονται τα κρούσματα στο Λύκειο των Λατσιών 
Εξάλλου, η αλυσίδα μετάδοσης στο Λύκειο Λατσιών μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αφού εντοπίστηκαν άλλα επτά θετικά κρούσματα στο σχολείο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 23 κρούσματα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μαθητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μαθητές έσπασαν την καραντίνα στα Λατσιά, πήγαν σε πάρτι και μετέδωσαν τον ιό»

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση του Λυκείου, η ΟΕΛΜΕΚ, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας, κάνουν λόγο για μαθητικό πάρτι πενήντα ατόμων, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, αποδίδοντας εκεί τη διασπορά. Μία άποψη που μαθητές και γονείς σπεύδουν να διαψεύσουν, υποδεικνύοντας πως είναι παραπληροφόρηση και δεν πρέπει να αναπαράγεται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαφωνούν με Προδρόμου και ζητούν κλείσιμο του Λυκείου στα Λατσιά οι γονείς

Εξάλλου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο Λύκειο, ο Σύνδεσμος Γονέων είχε ζητήσει να ανασταλεί η λειτουργία του, για δεκαπέντε ημέρες και να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές τηλεκπαίδευση. 

Ο Δήμαρχος Λατσιών, ερωτηθείς για τα κρούσματα στο Λύκειο και τους τρόπους χειρισμούς του σχολείου, είπε ότι κάνουν ψεκασμούς και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα, να φορούν τις μάσκες τους, να κρατούν αποστάσεις, να μην κυκλοφορούν πολύ.
 
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παραπάνω. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Φέραμε να γίνουν τα τεστ. Εγώ θεωρώ ότι εκείνο είναι το μεγαλύτερο κέρδος, θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Θέλω οι δημότες μου να νοιώθουν αισιοδοξία, να νοιώθουν ότι φροντίζει ο δήμος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτούς και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα ευλαβικά θεωρώ ότι θα είμαστε και αυτή τη φορά νικητές, όπως την πρώτη και ό,τι χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους», σημείωσε.

Κρούσματα κορωνοϊού και στο Γυμνάσιο των Λατσιών
Παράλληλα, κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στο Γυμνάσιο των Λατσιών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και μετά τη διάγνωση των μαθητών, ειδοποιήθηκαν οι συμμαθητές τους, που θεωρούνται στενή επαφή και τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

Στο Δήμο Λατσιών εντοπίστηκε και δεύτερη εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, στο ίδρυμα Τιμόθεο, όπου εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα. Λόγω των δύο αυτών συστάδων που εντοπίστηκαν, στην περιοχή έχουν ξεκινήσει και rapid tests, αφού η ανησυχία των τοπικών αρχών έχει αυξηθεί. 

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών