Διαδικτυακά οι τελικές εξετάσεις στο Παν. Κύπρου-Με τηλεκπαίδευση και το Εαρινό Εξάμηνο

Διαδικτυακά θα διεξαχθούν οι τελικές εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ με βάση τα δεδομένα στην παρούσα φάση και λόγω της επιδημιολογικής εικόνας, εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί και η φοίτηση στο εαρινό εξάμηνο.
 
Σε μήνυμά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε πως αναμφισβήτητα η περίοδος που διανύουμε είναι διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει πριν την πανδημία. Επεσήμανε πως καλούνται, ως δάσκαλοι/ες, ως μαθητές/ριες να ανταπεξέλθουν στις νέες μεθόδους διδασκαλίας, να κρατήσουν επαφή, να επικοινωνούν με εναλλακτικούς τρόπους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν για το μέλλον.
 
«Είναι λοιπόν η κρίση που διανύουμε και μία ευκαιρία εξάσκησης στα απρόοπτα, στα δύσκολα και αναπάντεχα, που είναι μέρος της ζωής. Ήμαστε πιστεύω τυχεροί/ες που οι συνθήκες κατά την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου 2020 -2021 μας επέτρεψαν να συναντηθούμε (πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις και τα αναγκαία μέτρα υγιεινής) στους χώρους μας. Ειδικά οι πρωτοετείς είχαν την τύχη να συνομιλήσουν και να γνωρίσουν τους ανθρώπους της κοινότητας, να βιώσουν, έστω και για λίγο τη φοιτητική εμπειρία στην ολότητά της.
 
Οι συνθήκες μας ώθησαν να στραφούμε στην αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων διδασκαλίας για την ασφάλεια και την υγεία όλων και η Σύγκλητος συνεδρίασε για να εξετάσει εκ νέου τόσο το θέμα των εξετάσεων για το τρέχον εξάμηνο, αλλά και τη μέθοδο διδασκαλίας και αξιολόγησης το Εαρινό Εξάμηνο 2020 -2021».
 
Τελικές Εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2020-2021
Όσον αφορά τις τελικές εξετάσεις, αυτές θα διεξαχθούν διαδικτυακά, εκτός εάν ο/η διδάσκουσα υποβάλει τεκμηριωμένο αίτημα στην Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων που να επεξηγεί τους λόγους/ ανάγκη διεξαγωγής της εξέτασης με φυσική παρουσία.
 
Σε τέτοια περίπτωση και εφόσον το αίτημα εγκριθεί, ο/η διδάσκων/ουσα θα εφαρμόζει ειδικές ρυθμίσεις στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα οι εξεταζόμενοι/ες δεν δύνανται να παραστούν (π.χ. λόγω περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, περιπτώσεις φοιτητών/ριών που είναι στο εξωτερικό και αδυνατούν να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών στη χώρα που βρίσκονται, περιπτώσεις που βρίσκονται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό). Ο/Η εξεταζόμενος/η θα πρέπει εγκαίρως να υποβάλει αποδεικτικό της αδυναμίας του να αξιολογηθεί με φυσική παρουσία.
 
Διδασκαλία Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021
Με διαφαινόμενη τη συνέχιση της πανδημίας και το ερχόμενο εξάμηνο, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της διδασκαλίας εξ αποστάσεως με εξαίρεση μαθήματα εργαστηριακού/  κλινικού τύπου και πρακτικής άσκησης που επιβάλλουν τη φυσική παρουσία διδασκόντων/διδασκουσών και διδασκομένων.
 
Ο Τομέας Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος επιβάλλεται να είναι σε εγρήγορση για την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και αποστασιοποίησης, όπως αυτά ανακοινώνονται από την Πολιτεία για τη διασφάλιση της υγείας της κοινότητας και τη  μείωση του κινδύνου μετάδοσης της ασθένειας.
 
Ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021
Αποφάσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2020 – 2021 θα ληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα.
 
«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι μέριμνά μας είναι πρώτιστα η ασφάλεια και υγεία όλων. Επιδιώκουμε επίσης να συνεισφέρουμε στη διαχείριση της κρίσης, τόσο μέσα από τη συνετή συμπεριφορά μας ως κοινότητα, όσο και με την ευρύτερη συνδρομή του πανεπιστημίου στη διαχείριση της κρίσης μέσα από τις παρεμβάσεις και συστάσεις των ακαδημαϊκών και ερευνητικών μελών μας προς την Πολιτεία και την ευρύτερη κοινωνία.
 
Ο κ. Χριστοφίδη υπέδειξε πως η ασφαλής διεξαγωγή των εξετάσεων και η διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων, είναι στις προτεραιότητές τους και ευχήθηκε σε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές κάθε επιτυχία στις εξετάσεις τους. Τους πρότεινε να οπλιστούν με δύναμη και αυτοπεποίθηση, και να μελετήσουν με αφοσίωση και αγάπη για τη σπουδή τους.
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καταλήγοντας έστειλε το δικό του μήνυμα ελπίδας στους φοιτητές.
 
«Θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Είναι η πρόκληση που θυμίζει σε όλες και όλους ανά το παγκόσμιο, ότι οι απαντήσεις στις κοινωνικές προκλήσεις εκκολάπτονται στα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια∙ είναι οι ιδέες και οι καινοτομίες που μέσα από τη δοκιμή και το σφάλμα (trial and error) μετουσιώνονται σε λύσεις και πράξεις για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να προχωρήσει παραπέρα. Αυτός είναι ο ρόλος και ο σκοπός των πανεπιστημίων, σε αυτό εσείς συνδράμετε ως ακαδημαϊκοί, ερευνητές/ριες, φοιτητές και φοιτήτριες και μελλοντικοί απόφοιτοι. Να είστε όλες και όλοι καλά».

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα