Κρούσματα κορωνοϊού και σε άλλο σχολείο στα Λατσιά-Ακόμη επτά στο Λύκειο

Μετά το Λύκειο Λατσιών, κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε ακόμη ένα σχολείο της περιοχής και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο και μετά τη διάγνωση των μαθητών, ειδοποιήθηκαν οι συμμαθητές τους, που θεωρούνται στενή επαφή και τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω κρούσμα δεν συνδέεται με τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Λύκειο των Λατσιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μαθητές έσπασαν την καραντίνα στα Λατσιά, πήγαν σε πάρτι και μετέδωσαν τον ιό»
 
Όσον αφορά στο Λύκειο των Λατσιών, η αλυσίδα μετάδοσης μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αφού εντοπίστηκαν άλλα επτά θετικά κρούσματα στο σχολείο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση του Λυκείου, η ΟΕΛΜΕΚ, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας, κάνουν λόγο για μαθητικό πάρτι πενήντα ατόμων, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, αποδίδοντας εκεί τη διασπορά. Μία άποψη που μαθητές και γονείς σπεύδουν να διαψεύσουν, υποδεικνύοντας πως είναι παραπληροφόρηση και δεν πρέπει να αναπαράγεται. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαφωνούν με Προδρόμου και ζητούν κλείσιμο του Λυκείου στα Λατσιά οι γονείς
 
Εξάλλου, λόγω των αυξημένων κρούσματων που εντοπίστηκαν στο Λύκειο, ο Σύνδεσμος Γονέων είχε ζητήσει να ανασταλεί η λειτουργία του, για δεκαπέντε ημέρες και να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές τηλεκπαίδευση. 
 
Στο Δήμο Λατσιών εντοπίστηκε και δεύτερη εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, στο ίδρυμα Τιμόθεο, όπου εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα. Λόγω των δύο αυτών συστάδων που εντοπίστηκαν, στην περιοχή έχουν ξεκινήσει και rapid tests, αφού η ανησυχία των τοπικών αρχών έχει αυξηθεί. 
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ για την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων στο Δήμο του, ο κ. Πιτταράς είπε ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν και ο κόσμος προσέρχεται ο ένας πίσω από τον άλλο, με σειρά, χωρίς να φωνάζουν, χωρίς τίποτα.
 
«Όλα κυλούν ομαλά. Υπάρχει συνεχή ροή. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος. Πήρα πάρα πολλά καλά σχόλια. Περιμένει υπομονετικά τη σειρά του. Έχει έννοια ο κόσμος. Υπάρχει μια συνεχής ροή. Τηρούνται να μέτρα ασφαλείας. Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι η ώρα 5. Θα υπάρχει και αύριο και με έχουν διαβεβαιώσει από το Υπουργείο Υγείας ότι αν χρειαστεί θα μείνουν και άλλες μέρες.
 
Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εικόνα από το Λύκειο Λατσιών, ο κ. Πιτταράς είπε ότι εντοπίστηκαν, με βάση σημερινή ανεπίσημη πληροφόρηση που είχε, άλλα 7 κρούσματα, και με τα χθεσινά ο αριθμός ανέρχεται στα 23.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Δήμαρχος Λατσιών είπε ότι κάνουν ψεκασμούς και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα, να φορούν τις μάσκες τους, να κρατούν αποστάσεις, να μην κυκλοφορούν πολύ.
 
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παραπάνω. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Φέραμε να γίνουν τα τεστ. Εγώ θεωρώ ότι εκείνο είναι το μεγαλύτερο κέρδος, θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Θέλω οι δημότες μου να νοιώθουν αισιοδοξία, να νοιώθουν ότι φροντίζει ο δήμος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτούς και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα ευλαβικά θεωρώ ότι θα είμαστε και αυτή τη φορά νικητές, όπως την πρώτη και ό,τι χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους», σημείωσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο