Η εκδοχή των μαθητών για τα κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών-«Στο πάρτι ήταν δέκα άτομα»

Τη δική τους εκδοχή, για το πώς δημιουργήθηκε η αλυσίδα μετάδοσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λύκειο των Λατσιών, έδωσαν οι μαθητές, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι έγινε πάρτι, ωστόσο τονίζουν ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήρε θέση για την αλυσίδα στο Λύκειο ο Προδρόμου-«Κρίμα να μην πειθαρχούμε»
 
Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του Λυκείου Λατσιών υποδεικνύει πως δεν είχαν πρόθεση να τοποθετηθούν, ωστόσο αναγκάστηκαν να το κάνουν, λόγω του έντονου πανικού που προκλήθηκε γύρω από την έξαρση των κρουσμάτων στο σχολείο. Οι μαθητές σημειώνουν πως είχαν πλήρη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Διεύθυνσης του σχολείου τους, όμως η εμπιστοσύνη αυτή κλονίστηκε, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του Διευθυντή του σχολείου σε τηλεοπτικό κανάλι.
 
«Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής ισχυρίστηκε ότι μαθητές του σχολείου μας, διοργάνωσαν πάρτι πενήντα ατόμων το περασμένο Σαββατοκύριακο, είδηση η οποία χαρακτηρίστηκε από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, ως η αφορμή της έξαρσης του ιού στο Λύκειο μας. Ως μαθητές του Λυκείου Λατσιών, απορρίπτουμε κατηγορηματικά την παραπάνω θέση, τονίζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια μας για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Οφείλουμε λοιπόν, να σας παρουσιάσουμε τη δική μας αλήθεια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών-Μαζικά τεστ στο Δήμο
 
Οι μαθητές επιβεβαιώνουν ότι έγινε πάρτι, αλλά υποστηρίζουν ότι το «πάρτι» αυτό, πληρούσε τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις που ορίζει η πολιτεία, αφού σε αυτό παρευρέθηκαν μόλις δέκα άτομα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο βρίσκεται στην κατοχή μαθητών σε αντίθεση με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν τόσο τα ειδησεογραφικά κανάλια όσο και ο ίδιος ο Διευθυντής.
 
Μάλιστα, καλούν οποιοδήποτε ισχυρίζεται την οργάνωση του πάρτι των πενήντα ατόμων, να παρουσιάσει απτά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη θέση αυτή.
 
«Τα κανάλια αφήνουν να εννοηθεί ότι η αλυσίδα εξάπλωσης του ιού στο σχολείο, προέκυψε από το δήθεν “πάρτι των 50 ατόμων”, αγνοώντας όμως το γεγονός ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον σχολικό χώρο, προέκυψε από εκπαιδευτικό το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης.
 
Θέλουμε να τονίσουμε τη δυσαρέσκεια μας, διότι κανείς δεν μπήκε στην διαδικασία να ρωτήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους ίδιους τους μαθητές. Αποσιωπήθηκαν έτσι, απόψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην ορθότητα των γεγονότων. Παράλληλα, η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, αφού τα ΜΜΕ, επιμένουν στην αναμάσηση των ψευδών αυτών ειδήσεων, οι οποίες σε τελική ανάλυση στοχοποιούν μαθητικά σύνολα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μαθητές έσπασαν την καραντίνα στα Λατσιά, πήγαν σε πάρτι και μετέδωσαν τον ιό»
 
Καταλήγοντας, οι μαθητές τονίζουν πως η δήλωσή τους αυτή είναι η απάντηση «στην υφιστάμενη παραπληροφόρηση και στην περιθωριοποίηση της μαθητικής φωνής. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να εναντιωθούμε σε κανένα και ούτε αποποιούμαστε την δική μας ευθύνη στην όλη κατάσταση. Εντούτοις, δεν μπορούμε να σιωπούμε, απέναντι στην αδικία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον ρόλο των άβουλων πιονιών. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να βρεθείτε αντιμέτωποι με τις αξίες τις οποίες εσείς οι ίδιοι προωθείτε: αυτές της ελευθερίας της έκφρασης και της αντικειμενικής ενημέρωσης. Μπορείτε να νικήσετε τον αγώνα αυτό ή θα προτιμήσετε και πάλι να φιμώσετε στόματα;».

Δειτε Επισης

Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια