Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκινούν τα rapid test στη Γεροσκήπου-Το σημείο και οι ώρες δειγματοληψίας

  18/11/2020 15:21
Ξεκινούν τα rapid test στη Γεροσκήπου-Το σημείο και οι ώρες δειγματοληψίας

Ξεκινούν τα rapid test στη Γεροσκήπου-Το σημείο και οι ώρες δειγματοληψίας

  18/11/2020 15:21
Ξεκινάει αύριο Πέμπτη, η διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test) στο Δήμο Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Γεροσκήπου, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell και τον Δήμο Γεροσκήπου, θα προσφέρει δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού για τους κατοίκους της Γεροσκήπου.

Η δειγματοληψία προστίθεται στην ανακοίνωση θα ξεκινήσει αύριο , Πέμπτη 19/11 και Παρασκευή 20/11, ενώ  συνεργείο δειγματοληψίας  θα λειτουργήσει στο Πάρκο Γλυπτικής, από τις 09.00 μέχρι τις 16:00.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε πολύ υποβοηθητική τη διενέργεια της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, αφού όπως σημείωσε, κάποια κρούσματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή της Γεροσκήπου,  μέσα από τις ιχνηλατήσεις .

Ενδεικτικά ανέφερε πως εργαζόμενος που εργάζεται στην υπηρεσία σκυβάλων ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και μπήκε σε καραντίνα. Αν και αρνητικός έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες. Ως εκ τούτου, συνέχισε, ένας μέρος της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Γεροσκήπου που αφορά τα σκυβαλοφόρα, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.   

Χαιρέτησε δε, την έναρξη της διενέργειας των rapid test και στη Γεροσκήπου, σημειώνοντας πως κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στο Πάρκο Γλυπτικής που χαρακτηρίζεται μεγάλος χώρος. 

Σημείωσε ότι συνεργείο του Δήμου Γεροσκήπου με επικεφαλής τον ίδιο μετέβη στην περιοχή για τον έλεγχο του χώρου. 

Ο κ. Παυλίδης εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κινητή μονάδα που λειτούργησε στον Δήμο του στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου εργαζομένων που εξαιρούνται για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Τα προβλήματα σημείωσε, προέκυψαν λόγω της μαζικής προσέλευσης των μετακινούμενων εργαζομένων και ευθύνη επί τούτου δεν φέρει η Δημοτική Αρχή της Γεροσκήπου.

Σήμερα ανέφερε η μονάδα έχει κλείσει και τα συγκεκριμένα τεστ της μοριακής εξέτασης διενεργούνται στον Χώρο Στάθμευσης στου Στέλιος Κυριακίδης.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Γεροσκήπου χαιρέτισε τη δημόσια συγνώμη του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και παράλληλα τον ευχαρίστησε για την έναρξη της διενέργειας των rapid test και στον Δήμο του.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας