Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών-Μαζικά τεστ στο Δήμο

Μεγαλώνει συνεχώς η αλυσίδα μετάδοσης στο Λύκειο Λατσιών, μεγαλώνει και η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν συνολικά 16 κρούσματα.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Τάσο Τάσου, ο οποίος μίλησε στον Αnt1, πρόκειται για δεκατέσσερις μαθητές, από πέντε τμήματα της τρίτης λυκείου και ένα καθηγητή του σχολείου.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τάσου, «το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορούσε καθηγητή του σχολείου, ενώ μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν εντοπιστεί άλλα εννέα κρούσματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα συνολικά είναι δεκαέξι».
 
Μετά από την αύξηση κρουσμάτων, αποφασίστηκε όπως όλη η τρίτη τάξη του σχολείου παραμείνει για σήμερα στο σπίτι του, ώστε να βοηθηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ θα επιστρέψουν από αύριο στο σχολείο, όσοι δεν είναι επαφές κρουσμάτων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τάσου, «από πληροφόρηση που έχουμε από μαθητές, το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε πάρτι πενήντα ατόμων, από μαθητή του σχολείου, για το οποίο ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς, ανέφερε ότι μετά τα απανωτά κρούσματα στο σχολείο, αλλά και τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας είπε πως επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και αποφασίστηκε να γίνουν μαζικά rapid test στο δήμο Λατσιών για να διακριβωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας