Ανέβαλε τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό η ΠΟΒΕΚ

Η ΠΟΒΕΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι βάσει του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας και με αίσθημα ευθύνης αναστέλλει την προγραμματισμένη κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για σήμερα, 18/11/2020, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για διεκδίκηση και απαίτηση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
 
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 17/11/2020 «απαγορεύονται μέχρι την 30στη Νοεμβρίου 2020 και ώρα 23:59, οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις… σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους».
 
Παράλληλα η Γ.Σ ΠΟΒΕΚ εκφράζει αγανάκτηση, δυσαρέσκεια και ντροπή για τις εικόνες, που εμφανίζονται καθημερινά έξω από τα διαγνωστικά κέντρα με μαζική παρουσία εκατοντάδων πολιτών για διενέργεια του τεστ και η συντεταγμένη πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει και να εφαρμόσει διατάγματα και πρωτόκολλα που η ίδια εκδίδει.

«Ο αγώνας της Γ.Σ ΠΟΒΕΚ για τα ενοίκια, τις εξώσεις, την αναστολή των δόσεων, τις εκποιήσεις, τη στήριξη των επιχειρήσεων για διάσωση και επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν θα σταματήσει με διατάγματα», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι έχει ευθύνη και υποχρέωση το κράτος με την ίδια αποφασιστικότητα, που εκδίδει πρωτόγνωρα διατάγματα με στέρηση των βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή να επιδείξει την αντίστοιχη ευαισθησία και δυναμισμό για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Αντιπροσωπεία της Γ.Σ ΠΟΒΕΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα υποβάλει όπως ήταν προγραμματισμένο υπόμνημα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος αναφέρεται ότι «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης