Ανακοινώθηκαν 228 και άλλα 46 από τα rapid τεστ-Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 8,887 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 228 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέλος στις διαμαρτυρίες και τις εκδηλώσεις με διάταγμα του Υπουργείου Υγείας

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 528 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 40 κρούσματα.
  • Από 3,274 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 127 κρούσματα.
  • Από 345 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 29 κρούσματα.
  • Από 284 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
  • Από 496 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
  • Από 1,650 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
  • Από 942 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
  • Από 268 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκαν 16 κρούσματα.
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις από τα ακόλουθα προγράμματα, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, ολοκληρώθηκαν 249 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, διεκπεραιώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος για 1 δείγμα,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, διεκπεραιώθηκαν 147 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 103 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, διεκπεραιώθηκαν 600 εργαστηριακές εξετάσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 7,513.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 54 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά δέκα ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Αποτελέσματα rapid τεστ

Με στόχο να υπάρξει γρήγορη ένδειξη για πιθανά θετικά περιστατικά κορωνοϊού στην κοινότητα και για να υπάρξει έγκαιρη λήψη αποφάσεων εάν εντοπιστούν εστίες επιμόλυνσης σε συγκεκριμένες περιοχές, διενεργεί πρόγραμμα δωρεάν εργαστηριακού ελέγχου στον γενικό πληθυσμό, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο rapid test αντιγόνου. Το πρόγραμμα που άρχισε χθες, θα έχει διάρκεια 10 ημερών και μέσω αυτού θα εξεταστούν περίπου 50,000 πολίτες.
 
Συγκεκριμένα, σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2020, διενεργήθηκαν συνολικά 2,698 rapid tests από τις 11 κινητές μονάδες δειγματοληψίας, από τα οποία προέκυψαν 46 θετικά αποτελέσματα. Αναλυτικά, τα rapid tests που έγιναν ανά περιοχή, καθώς και τα θετικά που προέκυψαν, παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα:

Περιοχή Σύνολο εξετάσεων Σύνολο θετικών
Λεμεσός 1,361 27
Πάφος 580 8
Πόλη Χρυσοχούς 105 0
Λάρνακα 466 8
Αμμόχωστος 186 3

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που είχαν θετικό αποτέλεσμα με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενημερώθηκαν και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την επαλήθευση του αποτελέσματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR test).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα σημεία για rapid τεστ-Δειγματοληψίες και στη Λευκωσία

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου